Vorbim aici de proprietăți cu potențial de fermă sau microfermă sau mai rău, gospodării autosuficiente. Sigur sfaturile sunt luate din contextul SUA, dar cred eu că pot fi valabile și la noi.
1- uitați-vă la reglementările localității unde se află. Noi în Măgurele, avem niște reguli privindcreșterea animalelor în funcție de suprafața de teren și eventual de localizarea față de centrul localității. La X mp ai dreptul la Y animale mici (găini, oi, porci, câini etc), la Z animale mari (cai, vaci, brontozauri etc) Deci astfel de reglementări există și la noi.
2- uitați-vă la potențialul proprietății prin prisma planurilor voastre. Uneori poate vreți să dați ceva pe altceva. De ex. dai distanța față de centru, pe o suprafață mai mare. Preferi să iei o casă mai ieftină ce necesită reparații dar are mai mult teren. Și așa mai departe.
3- Gândiți-vă la necesitatea drumului până în centrul orașului pentru diverse chestii de care s-ar putea ai nevoie.(școală, farmacie, spital, Mega Image, etc.) Poate simțiți nevoia să petreceți timp în oraș mai mult decât vă imaginați la început. Gândiți-vă la asta!
4- Mediul. Și prin asta mă refer la vreme, climă, particularități climatice ale zonei, tipul solului, sursă de apă, precipitații, etc. Astea te ajută desigur la planificarea grădinii.