Madrid – pros/cons

Am fost la Madrid in dublu interes, intai business, apoi pleasure!

Ce mi-a placut in Madrid:

– Infrastructura – au sosele, autostrazi, sensuri giratorii, toate ireprosabile si multe cat sa te pierzi printre ele.

– soferii – destul de calmi si civilizati, asa cum e normal, dar cand vii de la realitatea din Bucuresti, normalul ti se pare fantastic. (am auzit un singur claxon in 3 zile).

– Oamenii sunt ok. (ma refer la spanioli) in special angajatii din servicii. Cu localnici n-am prea avut ocazia sa interactionez.

– centrul vechi e frumos, in principiu… dar mai au mult de lucrat la asta.

– vinul rece cu portocale si alte fructe prin el. (imi scapa denumirea acum)

– parcul, al carui nume iarasi imi scapa, care are un lac dreptunghiular in mijloc. Si pestii din el!

– Portile Europei, adica blocurile alea inclinate unul spre celalalt, sfidand parca orice lege a fizicii.

Ce nu mi-a placut la Madrid:

– In primul rand sentimentul, senzatia, trairea, feng-shui-ul, spuneti-i cum vreti voi, lipsea cu desavarsire, n-aveam nici un fel de traire, de emotie, de bucurie, de sentiment pozitiv care sa vina din partea locului. NADA. Ma uitam la cladiri, la oameni, la agitatie si nu simteam nimic, totul era fad in zona asta. Nu am experimetat nici o traire deosebita (mergi in Grecia si sigur o sa simti ceva, Parisul-sigur are sa-ti spuna ceva, cum mi-a zis si Bruxelle-ul si Geneva, etc), ei bine aici nimic, n-am rezonat deloc cu energia si atmosfera locului.

terasele din centrul vechi! Am umblat mai bine de o ora, in cautarea unei terase decente: Care sa aiba mobilier decent, sa fie intr-o zona frumoasa, relaxanta, cu o muzica buna, eventual… cu personal pana in 40 de ani, care sa fie imbracat decent si sa aiba toti dintii-n gura. Greu, de fapt n-am gasit o terasa care sa-mi placa, am ales una la intamplare din p-ta Mayor pentru ca mi-era foame. Ca si comparatie am fost ulterior in Brasov si va spun sincer ca terasele alea erau de 100 ori mai ademenitoare pe timp de ploaie si in mijlocul saptamanii decat cele din Madrid, vineri seara pe racoare dupa o zi torida!

garniturile de metrou: mici, inguste, vechi si fara aer conditionat, ceea ce la o tara cu clima Spaniei, mi se pare inacceptabil. (ce-i drept, infrastructura era ok-multe magistrale, statii apropiate si nu foarte a glomerate)

– blocurile – m-a uimit faptul ca erau foarte multe blocuri. Unele frumoase, nimic de zis, dar parca-mi aminteau de aspectul Bucurestiului in cartierele comuniste!

diversele forme de cersetorie care impanzeau centrul vechi al Madridului: de la Spiderman cu burta la indieni cu pene false, jongleuri si dansatori de toate natiile!

In concluzie, pot spune cu mandrie ca centrele unor orase ca Brasovul si Sibiul pot sta cu fruntea sus in fata unor orase Europene cu pretentii… hai sa nu fim ipocriti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.