Mitul educației românești

     Educația românească e un mit rămas de pe vremea comuniștilor când educația era obligatorie, la grămadă și n-aveai voie să lași repetenți. În fine sunt multe de spus, ce vreau eu să sublieniez e faptul că nu, n-avem un sistem de educație bun, iar olimpicii la matematică și alte materii sunt puținele excepții de care se agață toti apărătorii unui sistem putred. În realitate însă, nici medaliile alea de aur de pe la concursuri nu sunt ce crede lumea că sunt. Ele se iau cam cum se iau și medaliile la salonul de invenții de la Geneva. Adică jumătate din participanți iau câte o medalie de aur pentru că au strâns peste x puncte după o grilă magică realizată de niște vrăjitori.

Am salutat și salut în continuare ideea de "Școala Altfel", o săptămână în care copiii ar trebui scoși dintre cei 4 pereți ai sălilor de clase. E infim de puțin, dar e bine că e. Acum etapa 2 ar trebui să fie și ce facem cu ei? Păi cum ce? De exemplu, în București, majoritatea îi duc la circ. Unde ce fac? Păi văd și ei animale. Da, văd animale chinuite și învață că omul poate și continuă să chinuie animale scoase din mediul lor natural, ținute în cuști, în altă climă decât cea din care provin și cel mai probabil mai prost hrănite decât ar fi în natură. Și învață că asta e ok.

Într-un final, spaniolii și-au scos capul din chiloți și au interzis coridele pentru că oricum nu mai mergea nimeni. Ce-ar fi să nu mai ducem și noi copiii la circuri cu animale? Păi nu, n-o să putem că e suficient o săptămână de "Școala Altfel" că să se scoată.

Circul Globus

Circul Globus_autocare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.