Mai mult ecran, mai mult video

Am fost zielele trecute să văd noul Samsung Galaxy Note7 și alte câteva jucării geniale tot de la Samsung.

Fableta Note7

     Telefonul, de fapt, fableta, e superbă. Ecranul redă totul într-un mod parcă ireal. Dar ceea ce vroiam să vă spun e despre chestia asta numită generic 360. Note7 filmează 360. Asta înseamnă că practic, nu mai este un plan cu un cadru, simplu. Nu mai e nici wide, adică un cadru mai mare, mai larg, ci e… totul. Aproape totul. Practic oriunde te-ai duce ești în "cadru". Iar din punct de vedere video, asta schimbă multe chestii atât pentru cel care filmează cât și pentru cei care sunt filmați. De ex. le va fi mult mai greu să… iasă din cadru.

     Telefonul e gândit pentru a produce mai mult conținut video, mai ușor, mai repede, mai bun. Până când? Nu știu, ziua are doar 24h. Cât video putem consuma? Vom vedea. O altă chestie pe care am reținut-o e faptul că te poți jucă la el cu o grămadă de setări ÎN TIMP ce filmezi. Are un stabilizator de "tremurici" mai bun, un focus mai jmecher care nu sare aiurea, ci rămâne unde-l pui, o chestie care echilibrează de ex. lumina dintr-un plan îndepărtat cu întunericul dintr-un plan apropiat aplicând niște algoritmi complicați, totul "on the go".

     E rezistent la apă, la praf, citește amprenta, citește irisul, display curbat pe ambele părți și o grămadă de alte minuni pe care le puteți frunzări aici.

https://www.youtube.com/watch?v=9rbX7ISbAFw

Căștile wireless IconX

     Îmi plac foarte mult căștile astea de la Samsung. Sunt wireless și au o cutiuță în care le pui și se încarcă acolo. Au și ceva memorie în ele în care poți stoca ceva muzică, stau foarte bine în ureche, cel puțin în ale mele iar sunetul e mai mult decât aș avea nevoie din punct de vedere calitativ. Prețul de 1100 lei, este însă prohibitiv.

     Fiind atât de mici, riscul de a le pierde e destul de mare, pentru că ele nu sunt legate intre ele cu nimic. Pui una-ntr-o ureche și una în alta.  Ne transformăm încet, încet în cyborgi! 🙂

Căști wireless Samsung

"Ceasul" Gear Fit2

     Chestiile de pus la mână nu m-au pasionat decât vremelnic prin adolescență. M-am jucat puțin cu el, e interesant, dar nu e pentru mine. Număratul pașilor, câte trepte urc sau cobor, bătăile inimii, altitudinea și alte chestii de genul ăsta, chiar nu mă interesează, dar sunt convins că mulți dintre voi  vi-l doriti. E la Emag la doar 899 lei. Radu a scris mai multe despre toate astea.

Samsung_GearFit2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.