D’aia băi Vojganiene și celilalți, o să fim o țară de prepperi. Fii atent aici:
Am găsit un super ceai la Lidl, Sir Edward, am luat de 2 ori, de fructe de pădure și de pere. Arome, nebunii, gust miresme tăt ce trebuie.
După care, când s-a terminat și ăla de pere super aromat (poate prea aromat?), am trecut la rezerva săracului, adică florile de soc uscate, frunzele de tei, deasemenea uscate și parcă am mai pus și… aaa, da, mentă, ruptă astă vară din grădină și deasemenea și ea uscată. E, ce vreau să vă spun e faptul că NICI NU SE COMPARĂ. Da, nici nu se compară cu nimic din ce e prin supermarketuri.
Băi nene… și sunt plante uscate, nimic fabulos, nici un rocket science. Același lucru am observat la ceaiul de măceșe. Am făcut un ceai doar din măceșe. Ăla la plic nu are legătură prea mare cu ăla de măceșe uscate, d’alea pe care le-am cules de pe câmp, de pe terenurile lăsate pârloagă.
Nu-mi explic ce se poate întâmpla, unde poate fi buba, pentru că astea sunt chestii relativ ieftine. Ce să furi? Din aroma de măceșe și să pui ce, în loc, în pliculețul ăla? Rumeguș? De ce nu sunt aceeași poveste?
probabil ceaiul de măceșe nu este (doar) de măceșe
toate ceaiurile de fructe de pădure și alte fructe au hibiscus intre 30 și 50%
nu pricep ce e cu hibiscusul asta
altfel din multe motive, unele pe care le înțeleg iar altele ba, ceaiurile de plante din comert sunt varza.
spre ex. mușețelul iese verzui pământiu în loc de galben, menta iese prea închisă la culoare, etc.
Exact, exact. Probabil are legatura cu viata la raft, dar plm eu tin plantele în dulap. Nimic special.
Pai, daca doresti sa produci industrial ceai, oricum nu vei putea sa pui intr-un pliculet atatea macese cate ai pus in ceainic. Din motive economice, in primul rand. Si subscriu la observatia cu hibiscusul. Aproape orice ceai de plante din comert are pana la 50% hibiscus. Te ia cu jale, cand citesti. Doar ca pliculetele sunt foarte usor de folosit, si nu mai trebuie curatat ceainicul etc.
Motive economice, ok, dar de ce nene ca astea sunt plante care cresc ușor?.Ce chitrosi! 🙂 Exista pliculete la chinezi pe site-urile lor, daca chiar vrem. Si mai e varianta cu mingiuta aia cu gaurele din metal in care bagi plante. Am la birou asa ceva
Ce-i cu hibiscusul in toate ceaiurile ? Pai coloreaza apa repede in culoarea aia rosiatica si-i da un gust de chisalita de prune acrisoara, astfel ca mai trebuie sa bagi doar niscaiva aromatizante ca sa produci ceai de “zmeura”, “macese”, “fructe de padure” (tocmai din “inima Daciei”, yeah sure ! – si Fares s-au prostit de-a binelea cu hibiscusul asta). Probabil ca e si un ingredient foarte ieftin.
Bizonul de rand cumparator de ceaiuri la plic n-are gustul prea rafinat, el e multumit ca i se coloreaza ceaiul de fragute sau afine, toata lumea fericita si producatorul cu banii incasati …