Nu poți să faci din rahat bici…

… nu în lumea mea. Clipul de prezentare a stațiunii Mamaia mi se pare… nu prost, ci extrem de prost. Nu face altceva decât să promoveze acele chestii care fac din litoralul românesc o mizerie. Să o luăm cu începutul:
– aflăm de la început că la Mamaia poți ajunge și cu mașina, dar și cu trenul. Minunat!
– apoi avem muzică bună pe plajă de care știm cu toții că se bucură toată lumea la unison. Mai că le vine să danseze… tuturor!
– copiii mici adoră să stea cu piciorușele în scoici ascuțite, în care nu sunt mucuri de țigară sau cioburi… nu că ar mai conta, un ciob în plus.
– plajele ultra aglomerate sunt visul oricărui român, pentru că românii au ajuns la mare când eram deja prea mulți pe metru pătrat și așa știu ei de când erau mici că trebuie să fie la mare. E un dat al sorții n-ai ce-i face. Așa e la mare!
– la minutul 2.16 e chintesența filmului: cocalarul care se bucură că are tv în camera de hotel. Pentru că nu-i așa? d’aia ne ducem la mare, să ne uităm la TV-ul full HD.
– apoi din nou ideea cu copiii: duceți copiii în aglomerație și perpetuați ideea că așa e la mare: aglomerație și mizerie. Trenulețe și hot dog?! Pe bune? Altceva mai bun n-ați găsit?… cred că nu!
– imediat după ce adorm copiii, urmează o serie de imagini pentru tătici: parașute și mașini. Pentru că în Mamaia găsești de toate, c-așa suntem noi, facem de toate și nimic cum trebuie. Mamaia e stațiunea minune: Costinești, Eforie, Vama… toate sunt acolo, la un loc. De toate pentru toți.
– nici consumul de alcool nu e lăsat deoparte. Este nevoie de el ca să facă amintirile mai… frumoase.

Jeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.