Oameni care vor să muncească

     Asta ne lipsește. Sunt și la noi oameni care vor să muncească, la fel cum și la ei sunt oameni care nu vor să muncească. Cei care nu vor să muncească o fac din cauză că au altceva care-i ține în viață. Altfel, ajuns la fundu sacului, cred ca orice om face pe dracu-n patru să aibă ce mânca, adăpost, haine și alte chestii de bază. Ceva similar cu ce vedem în clipul de mai jos, se întâmpla la Unirii în spate, la fostul KM 0, sau Sfânta Vineri cum îi spunea înainte. (corporatiștilor cred că le place denumirea asta de sfânta vineri : ), unde în fiecare dimineața se strângeau oameni, cu câte o plasă cu ceva pachet, paine, sandwhich ceva de mâncare și așteptau să vină câte unii să le dea de muncă, fie și pentru o zi. 

     Nu știu dacă se mai întâmplă asta, n-am mai fost demult în zona aia dimineața, dar era o metodă bună (cred) de a întâlni cererea cu oferta de muncă. De ex. dacă am de cosit un teren, de săpat un șanț, de săpat o groapă, un beci, ceva, de săpat un teren, o grădină, mă puteam duce acolo, luam 1, 2 oameni, mă înțelegeam cu ei ce au de făcut și ce bani pot să le dau (cu mâncare, fără mâncare, etc) și toată lumea era mulțumită. Știe cineva, mai exista așa ceva în București?

 

Câteva replici mi s-au întipărit in minte:

"I had my house, 3 bedroom house, I had my kids, everything was going on for me, and than I had anxiety, and i just starting pulling my hair out. And knew I was going to loose everything. And I did"

" I like to clean around, I do it for free anyway cause, the world is a dirty place. I miss cleaning my house."

"I'm not the kind of person that would ask people for money, I'd rather earn it."

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.