Oare ăștia care vând mâncare otrăvită tot pe aia o mănâncă?

Dincolo de teoriile conspirației și de faptul că și “ăia buni” fac bani pe seama diverselor teme de genul ăsta, cele două “tabere” nu se pot compara. Unele chestii pur și simplu nu se pot contesta.

Mă uit la oamenii ăia care probabil fac milioane de $ din stropirea și vânzarea de legume/fructe cu diverse chimicale. Băi nene, ăia chiar cred că ce fac ei acolo e bine? Ei chiar mănâncă mâncare d’aia sau îi duce capul suficient încât să ia chestii bio, eco din industria, oarecum, concurentă?

Adică, mă întreb, ei chiar sunt proști sau doar fac pe proștii pentru miliarde de $? Chiar sunt curios de chestia asta: de ex. de unde sunt fructele pe care le mănâncă la micul dejun președintele sau CEO-ul sau ce-or mai fi ei acolo la Dow Chemical, Monsanto și restul golanilor. Cum putem afla?

Pentru că dacă o fac din prostie/neștiință e o problemă:

Boss, n-am știut, jur pe ce-am mai scump. M-au mințit oamenii mei de știință. Au zis că e safe.

dar dacă o fac cu bună știință e cu totul altă problemă!

 

 

5 thoughts on “Oare ăștia care vând mâncare otrăvită tot pe aia o mănâncă?”

  1. Tu ai impresia ca orice fermier, ca sa nu zic taran si sa sune peiorativ, e si un om de stiinta ca sa aiba habar ce inseamna ingredientele de pe eticheta?

    1. Nu man, nu vorbesc de micii și mai marii fermieri neapărat.Ci de ăia care fac lobby, care dau tonul în industrie, de cei care se îmbogățesc de pe urma chimicalelor astfel folosite! Ăia care FAC chimicalele! Chimiștii ăia, la micul dejun mănâncă tot mere d’alea stropite cu mizeriile făcute de ei?

      1. Si drogurile sintetice sunt produse tot de chimisti si vandute de unii care le si consuma. Crezi ca lor le pasa sau sunt in business doar pentru bani si faima?

  2. Cred că este aceeaşi problemă şi la micii producători de la sate. Aceştia nici măcar nu respectă cantitățile recomandate de producători, fie mărind, fie micşorînd dozele. Dar ei zic că produsele lor sînt “bune”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.