Chiar avem nevoie de prea multă inteligență la guvern?

Sigur că avem, în mod cert ne-ar trebui oameni competenți, fiecare pe domeniul lui, cu experiență și toate cele. Asta ar fi ideal.

DAR, revenind cu capul pe umeri, coborând la trista realitate,  cu un PSD la guvernare, nu putem avea asemenea așteptări și pretenții. Deci să coborâm puțin așteptările. Ce se poate totuși face? Pentru că deocamdată au făcut fix NIMIC.

Impresia mea este că în majoritatea domeniilor România are probleme primitive, de bază, de tipul, asfalt, spitale, școli, curent, apă la robinet etc. De la chestii de genul ăsta ar trebui să se înceapă rezolvarea problemelor.

Ca să faci o budă cu apă curentă într-o școală, nu trebuie să știi gramatică, asta nu te ajută prea mult pentru că de fapt ai nevoie de maxim calitățile unui șef de echipă de șantier:

  • voință. Să vrei să faci chestia asta.
  • Bună-credintă. Să nu fii ocupat cu alte bazaconii, cum ar fi SĂ FURI sau să-i aperi pe ceilalți golani care fură pe lângă tine.
  • Să organizezi niște oameni care să facă treaba asta: le dai bani și verifici dacă-i folosesc pentru construit bude în școli. Mergi personal pentru asta, că oricum n-ai altă treabă. De frică, s-ar putea să facă și niște bude.

La fel și pentru restul, asfalt, canalizare, spitale etc. Astea sunt treburi de gospodar. Dar e greu să și furi, să nu fii prins, să dai și ălora cu care furi și așa mai departe. Nu mai ai timp să faci chestii simple și utile. D’aia e greu la noi, pentru că la guvern se fac alte activități! Abia dacă se mai chinuie să ascundă asta prin discursul lor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.