V-ar plăcea viața într-un orășel micuț? la munte?

Am stat câteva zile în Cisnădie, un orășel săsesc de munte. Am ajuns în jur de ora 3 p.m. Grupuri, grupuri de oameni se îndreptau de la marginea orașului spre casă. Pe jos! Terminaseră munca. La maxim 3.30 erau acasă. Mers pe jos! Ce naiba faci cu atâta timp liber? Sună atât de mișto încât nici nu știi ce-ai face. Practic mai câștigi o viață!

În Cisnădie au patinoar, parc destul de mare, lac, centru, curat pe străzi, liniște.  Pe de altă parte joburile sunt în micile făbricuțe care mai sunt sau care au reapărut în ultimii ani (industria textilă). Restul, sunt în sectorul public (școli, primărie și conexe) sau cel privat din zona de consum/comerț. N-am analizat, nu mi-a zis nimeni, e simpla mea impresie din ce-am observat. Poate e greșit!

Viața socială? culturală? Sibiul e la 7 km.

 

5 thoughts on “V-ar plăcea viața într-un orășel micuț? la munte?”

 1. in orasel, nu stiu (mi se prea complicat sa gasesti o casa)

  dar sunt destul de convins ca mi-as dori sa-mi petrec batranetile intr-un sat de munte (cu toate neajunsurile)

  ….sau la mare 🙂

   1. “un sat cu toate utilitatile” asta e si mai complicat. acum stau langa Bucharest si nu am decat gaze si curent…ma indoiesc ca gasesc cu toate

    sa fiu sincer, intotdeauna mi-a placut ideea unei hidrocentrale facuta de mine si instalata pe raul din curte. si daca e curent e de toate 🙂

 2. Am facut armata in Orsova, care e un astfel de orasel (ca marime), doar ca e situat pe Dunare. Pe vremea aia (89) de la 14.00 la 16.00 magazinele se inchideau pentru siesta. Nici acum nu e multa animatie. Dimineata soarele rasare din defileu. Oraselul e inconjurat de dealuri si totul e nitel mai incetinit, parca, decat intr-un oras mare.
  Deci pot sa imi fac o idee si cred ca mi-ar placea mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.