De ce pleacă românii din România?

De ce cred că pleacă românii din România în valul ăsta, din anii ăștia? Pentru că nu sunt împăcați cu soarta neamului și a țării. Care e una destul de tristă, ce-i drept. Noi nu ne vom face bine prea curând. Și asta e cât se poate de clar. Ar fi ceva mai bine cu niște politicieni decenți, dar nu am avea câini cu covrigi în coadă nici atunci, pentru că nu știm noi să fim așa, normali. Nu e scris în ADN-ul nostru. Cu cât ne acceptăm mai repede soarta de leneșii și hoții Europei, cu cât vom înțelege fiecare dintre noi că ĂȘTIA suntem și mai repede nu putem, cu atât avem șanse să ne așezăm pe direcție. Încet, cu “pași” de melc, dar am fi undeva, pe o direcție. Așa… suntem praf și pulbere mai ceva ca aia de pe Marte.

Dacă ne uităm în istorie, cam tot timpul am fost la coadă, dar de bine de rău ne mai țineam de căruță. La fel e și acum. Ăștia suntem, nu putem mai mult, pur și simplu. Furăm tot ce prindem, nu ne facem treaba, până și ăștia de prin corporații, educați oarecum de cultura corporațiilor din vest, nu răspund la mailuri decât în al 12-lea ceas și tot așa. Rar pe ici pe colo mai vezi câțiva oameni  mai răsăriți, și la stat și la privat, dar insuficienți cât să facă diferența. Nimeni nu gândește în perspectivă, nu facem nimic, amânăm la nesfârșit  și nimic nu se întâmplă. NIMIC. Nici lucruri elementare. Suntem mai rău decât grecii, leneși, înguști, gândim până mâine și ne ocupăm cu găinării și nimicuri individuale.

Reportajele astea de pe PRO TV sunt revoltătoare pentru cine nu s-a împăcat cu ideea că ăsta e ritmul în care țara se va dezvolta: în 28 de ani, n-avem centura Bucureștiului, avem doar 60 km de autostradă normală până la Ploiești, abia am făcut drum până la Constanța și ceva pe la Sibiu p’acolo. Mărfurile din China ne vor ocoli cu brio în continuare, porturile se vor degrada în continuare, plajele dispar și tot așa în timp ce alde Mazăre și tot felul de psdiști hoți nu vor face NIMIC util care să rămână după furturile lor.

https://www.facebook.com/AutostraziRomania/videos/1206751416094523/

https://www.facebook.com/AutostraziRomania/videos/1206766396093025/

https://www.facebook.com/AutostraziRomania/videos/1206785689424429/

 

9 thoughts on “De ce pleacă românii din România?”

  1. Ar mai fi o solutie. Sa ne adunam in asociatii si sa urmarim diverse proiecte la modul agresiv. Spatamanal filmari, mailuri, presa, actualizari… cu bicu pe ei… alta sansa nu exista. Ar trebui saptamanal un fel de Romania Te Iubesc cu toate proiectele. Ia sa vedem a trecut o saptamana, ce au mai facut baietii nostrii. Problema este ca nimeni nu are timp si teoretic polticienii sunt platiti sa faca treaba asta…

  2. Cînd tatăl meu îmi zicea acum vreo 20 de ani că ăştia care ne conduc sînt toți hoți nu l-am crezut multă vreme, vreo 15 ani.

  3. Foarte corect domnule, nu e ca si cum Romania nu se poate face bine, se poate, dar cand Romania o sa faca bine restul Europei o sa fie cu 50 de ani mai evoluat.
    Apoi, dupa cum spui, foarte multi arata cu degetul spre sectorul de stat, dar nici cu cel privat nu sunt motive de lauda. Eu prin 2011 am incercat sa intermediez un business pentru un prieten, fost colaborator cu cineva de pe aici. A venit omul aici, s-a discutat despre preturi si termene, clientul de aici a hotarat sa faca productia in Romania pentru ca pretul era bun si termenul decent si a dat comanda. Prima comanda a intarziat vreo 3 zile peste termenul stabilit. A doua a intarziat 7 zile, a treia 10. Apoi a patra comanda nu s-a mai facut si clientul de aici nici n-a mai vrut sa auda de respectivul. Vreo 7-8 luni mai tarziu am fost in tara si m-am intalnit cu prietenul respectiv. Voia sa-mi dea pliante, cataloage sa-i fac ceva reclama pe aici pentru ca “e piata cu potential”. Am refuzat evident.
    Trei ani mai tarziu m-a sunat cineva pentru niste app-uri. Stia ca eu nu fac exclusiv programare, mai ales pentru app-uri, dar voia o recomandare pentru ca, nu-i asa?, Romania e pepiniera de IT a Europei. App-ul respectiv urma sa fie o platforma de acces centralizat la toate discotecile din Ibiza si am cazut de acord cu clientul sa discutam la un eveniment ce avea loc in cateva zile si la care ma invitase. Ne-am intalnit, am discutat, mi-a explicat exact ce vrea, mi-a trimis si pe mail acelasi lucru. A ramas sa iau legatura cu cei care pot sa faca asa ceva si sa dau datele de contact mai departe pentru contact direct. Nu-mi luam niciun fel de comision pentru ca e vorba de prieteni, nu de business. Omul mi-a spus ca are 2 cerinte de la cei care ar putea sa-i faca app-ul. Sa nu mentioneze niciodata cuvantul “ieftin” nu vorbim de buget limitat ci de calitate superioara si sa fie capabili sa-l faca pana la un termen limita. Era pe la jumatatea lui mai si trebuia sa fie gata pentru productie cel tarziu la 1 iulie. Am luat legatura cu un prieten care avea o firma ce facea asa ceva si care conform laudelor lui crescuse intr-un an cat alta in 10 si i-am explicat ca am o lucrare pentru ei si ca e imperios necesar sa faca o estimare si sa ia legatura cu clientul cat mai repede posibil. Mi-a promis ca se face si m-a rugat sa discut cu asociatul sau. Am vorbit cu asociatul in cauza pe Skype, i-am explicat ce si cum, apoi i-am tradus toata informatia trimisa de client si i-am dat forward la mail cu datele de contact cu tot rugandu-l sa ia legatura cu clientul cat mai repede posibil ca sa se apuce de lucru. Trei saptamani mai tarziu ma intreaba prietenul din Romania despre comanda respectiva si ma roaga sa-i spun ce trebuie sa faca de fapt, asta desi m-a trimis la asociatul sau in prealabil si i-am explicat aluia atat pe Skype cat si pe email ce e de facut si cat de importanta e promptitudinea. I-am spus ca cel mai probabil, trei saptamani mai tarziu nu trebuie sa mai faca nimic pentru ca clientul ori nu mai e interesat ori a gasit pe altcineva. Deci da! Ai perfecta dreptate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.