Cum poți optimiza izolația casei #1

În week-end a bătut vântul destul de tare. Iar pentru mine ăsta e un prilej bun de a testa, pe unde mai sunt pierderi de căldură. În mare le cam știu, dar atunci când bate vântul sunt cel mai ușor de identificat.

Cea mai gravă, era acolo pe unde intră cablurile de la panouri în casă. Pur și simplu am uitat să sigilez gaura aia, dar pentru că intrau într-o cameră foarte călduroasă, cumva, n-a fost o mare problemă. Acum e gata. Am astupat și acolo, dar am uitat să fac poză. 🙂

Apoi alte locuri pe unde mai pierd căldura sunt glafurile. Când mi-am montat glafurile, au rămas mici spații (ok, unele sunt mai mari) pe unde intră frigul, atunci când bate vântul și se simte în casă în special pe la colțurile ramelor geamurilor. Așa că de data asta am luat un silicon ieftin și am umplut spațiile alea.

Pierderile nu sunt mari, dar gândiți-vă că sunt non-stop, ceea ce face ca fiecare firișor de aer să însemne de fapt foarte mult.

 

Am dat și pe sub glaf, deși nu sunt sigur că băga și pe acolo, dar mai bine să fie, decât să nu fie.

 

 

 

 

8 thoughts on “Cum poți optimiza izolația casei #1”

    1. Înțeleg ce zici, dar nu e cazul la mine. Adică sunt foare, foarte departe de o așa etanșeizare. Prefer să controlez aerul curat decât să intre așa nepoftit! 🙂

  1. Vezi pe la termopane ca poate sa mai scape si chiar bine. La usile de la terasa la mine batea crivatul la propriu la un moment dat.
    Le-am mai reglat si e mai ok, insa tot simt ca bate putin vantul pe acolo. Asta desi am tot platit pe unii sa vina sa faca. Faceau si peste cateva zile la fel. Si nu am chiar cea mai nasoala tamplarie. Asta e. Ma gandesc sa desfiintez usa aia si un geam.
    Ai nevoie de un geam 2x2m? :))

    1. Am câteva și n-a mers cu reglat. Cred că tb alte chedere deja. La unul (ăla mare) s-a strâmbat puțin toată rama și nu mai calcă bine. I-am pus extra cheder de burete. La fel și la ușa de la intrare.

  2. Dacă glafurile din interior sînt mai reci decît peretele unde sînt poziționate atunci pierzi căldură permanent. Siliconul nu este suficient în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.