Pentru că prea mult plastic am renunțat la chestii

1.Șampon/gel de duș

Întregul parcurs al demersului ar fi de fapt cam așa:

În copilărie aveam săpun și șampon. Și păr.

Apoi am avut săpun, șampon și gel  de duș. Și ceva păr.

Apoi am avut săpun și gel de duș 3 în 1. Adică și șampon și gel de duș în același recipient. Și tot mai puțin păr.

Acum e momentul să renunț complet la chimicalele de tipul gel de duș, șampon pentru că la cât păr am, nu se mai justifică. Prefer să dau un 10-15 lei pe un săpun natural de la Plafar în  loc de 3-4 lei pe unul cu chimicale d’alea nasoale și să-l folosesc peste tot, 5 în 1 sau cum vreți să-i spuneți.

Serios,  chestiile astea sunt doar o altă sursă de a produce/consuma plastic. Și ar putea destul de ușor să nu fie.

2. Aparatele de bărbierit

Fie că sunt cu rezerve sau de unică folosință, am renunțat și la alea de ceva timp. Folosesc un aparat electric de tuns peste tot. One size haircut.

3. Ar mai fi buretele. Care încă e din plastic. Da, știu că sunt d’ăia naturali din tot felul de plante! Au la Mega? La Kaufland? Costă ca și cum ar fi din aur? Exact! Dacă aveți soluții, dați link!

De ce am renunțat la toate astea? Dincolo de aspectul cu plasticul care distruge planeta, au mai fost 2 chestii esențiale: accesul la alternative și comoditatea!

De câteva ori am intrat în farmacii sau plafar și n-am rezistat să nu cumpăr un săpun d’ăla natural din toate plantele și florile de pe Terra. Miros alea într-un mare fel. Am cumpărat de câteva ori și mi-au plăcut. Apoi prin drumurile mele repetitive, lunare, adesea mă găsesc pe lângă un săpun natural. La job, iau fructe sau fresh de la un magazin care se află lângă un Plafar. La ieșire din Kaufland/Cora e o farmacie care are săpunuri naturale. Sau un Plafar. Mi-e ușor deci să le cumpăr. Sau aș putea să le și comand de la amici sau meșteșugari mici.

Apoi cu tunsul/bărbieritul am împușcat 2 iepuri dintr-un  foc: plasticul din  aparatele de bărbierit și spuma de ras. 2 chestii care produc deșeuri nasoale și mai bagă și chimicale-n tine de-ți cresc firele de păr din nas mai ceva ca la Yeti. Bun! Scăpat de 2 chestii!

În plus, e mult mai rapid să bagi mașina de tuns la 2 săptămâni sau când vrei și să fii fresh in no time, decât să dai cu spumă, apă, lamă… timp pierdut. Mașina de tuns e un Remington care cred că se îndreaptă spre 8-10 ani. Încă merge!

 

3 thoughts on “Pentru că prea mult plastic am renunțat la chestii”

  1. Daca te ambitionezi, poti sa iti faci singur sapunul. Maica-mea facea: grasime, lesie, resturi de sapunuri vechi si pui totul pe foc. Poti pune si arome, sa fii mai fancy 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.