Primul și probabil ultimul proiect din PAL

De câteva luni de zile doamna m-a tot rugat să fac un dulap în bucătărie unde să pună diverse chestii care să nu fie la vedere. Sticle de uleiuri, castroane, mașină de tocat, sandwhich makerul pe care-l folosim din an în paște și așa mai departe. Aveam ceva rafturi provizorii extrem de rudimentare făcute pe fugă, dar care trebuiau înlocuite cu altceva.

En fin… cum treaba asta era fix lângă restul moblei din bucătărie, făcută și ea din ceva PAL/MDF, logico-estetic era să facem din același material. Și am pornit în căutarea PAL-ului.

La Hornbach, aveau doar tăieturi pe comandă și era o coadă statică acolo așa că n-am așteptat. Căutam polițe care să-mi lase cât mai puține tăieturi de făcut pe dimensiunile necesare pentru că știam că n-am mașinăriile și uneltele necesare să lucrez cu un astfel de material. Am găsit ceva la Brico Depot, la jumate prețul celui din Hornbach, dar probabil și calitatea la jumătate. Cred, nu știu!

Ideea e că nu-mi place PAL-ul pentru că se lucrează prost:

 • absolult totul trebuie pregaurit. Operațiune care pe mine pur și simplu mă enervează cumplit. Știu că și la lemn trebuie să faci asta, dar nu mereu. De fapt, eu o fac chiar foarte rar.
 • Se crapă/sparge foarte ușor.
 • Dacă-i sare smalțul ăla infect, poți să-l arunci. Nu mai ai ce să-i faci și se vede și extrem de nasol.
 • Mă enervează faptul că tb să lipești pe margini mizeria aia de bandă, cant, ca să nu se vadă oribil locul unde ai tăiat.
 • Ce-a mai mică eroare se vede ca dracu!
 • Nu e deloc flexibil, maleabil. E o chestie artificială formată din resturi de lemn acoperite într-o foiță de plastic.
 • Este inutil de greu.
 • La manevrare trebuie să ai grijă cu orice placă să n-o zgării pentru că se va vedea oribil și
 • se zgârie al naibii de ușor.

 

 

 

 

8 thoughts on “Primul și probabil ultimul proiect din PAL”

 1. Rezultatul arata bine.
  PAL-ul nu imi place nici mie sa il lucrez. Ma enerveaza cantuirea. Pregaurirea e ok, o fac in 95% din cazuri la lemn. E usor daca folosesti 2 unelte – o surubelnita si o bormasina. Ambele cu baterii bineinteles.

 2. Mi se pare că prețul polițelor de la Brico este apropiat de cele vîndute de firmelor producătoare de mobilă(unele dintre ele)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.