Problema e că “ne-am obișnuit” – așa zic amărâții din Teleorman

Băi fraților, voi ca oameni și chiar și orice animal, când ceva nașpa se întâmplă cu el de mai multe ori, regulat, după un anumit tipar, ORICE ființă învață să ocolească sau să evite acel “pericol”.

Eu nu zic că e greu și e nasol pentru oamenii ăștia din Teleorman. Da, e sărăcie, sunt toate necazurile de pe lume. Băi nene dar când “nu mai ții minte de câte ori te-a luat apa asta” TU ca ființă ce faci? TE OBIȘNUIEȘTI? Speri să nu mai vină iarna, să nu mai ningă, să nu se mai topească zăpada? SĂ FACĂ guvernul ceva? Când an de an vezi că nimeni nu face nimic ție tot îți mor găinile înecate?

Să zicem că sunt ei nasoli și nu se înțeleg să pună umărul să facă ceva dig. BAI dar nu e nici unul care să-și fi protejat curtea cu ceva. BĂ măcar să fi încercat ceva mai serios.

Singura chestie pe care a făcut-o unu a fost să puna un sac cu ceva nisip la ușa de la dormitor în al 12-lea ceas să nu intre apa și acolo.

Eu unul nu înțeleg comportamentul ăsta. Și nu mi-a fost nici mie ușor așa în ultimii ani. Am evoluat, încet, greu, dar de la an la an fac ceva, oricât de puțin ca să fie mai bine, mai bine, mai bine și mai bine.

În schimb amărâții ăștia ce fac? NIMIC!

9 thoughts on “Problema e că “ne-am obișnuit” – așa zic amărâții din Teleorman”

  1. Da-le pace, nu le plange prea mult de mila pentru ca-si merita soarta, iar astfel de oameni sunt rezultatul incetinirii selectiei naturale, altfel erau disparuti de cam mult timp.

  2. Oamenii ăştia nu sînt în depresie de 30 ani.
    Aşa s-au “dezvoltat” de cînd s-au născut.
    Problema este că sînt exemple negative pentru cei care vin după ei iar aceştia nu vor evolua aşa cum ar fi normal.
    Deci, ce pretenții să avem de la o asemenea nație?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.