Proiecte neterminate în 2018

Anul ăsta sunt varză cu timingul și finisarea proiectelor. Am început prea multe și unele nu le-am terminat:

GRADINA. – not ok

Nici nu mai țin minte când am lucrat în grădină ultima dată. Penultima lucrare, dar care nu e legată de plante, a fost să dau jos scheletul pe care am pus plasa de umbrire, apoi alalteieri, de sub zăpada căzută peste noapte am scos sistemul de irigat, pe la 6 dimineața, pe beznă și pe un vânt de nu-ți venea să mai pleci la birou. Mai am de strâns furtunul și cam aia e. Firele de ardei le las să putrezească așa cum sunt. 
TBD – de tuns iarba și adunat frunzele și puse ca strat protector pentru sol peste iarnă. Teoretic mai am timp, dar terbuie să se alinieze astrele: un w.e. cu soare în care să nu mă cheme nimeni  nicăieri, sa nu fie ziua nimănui, să nu sărbătorim nimic. Să fiu singur! :))

BECI, FOIȘOR, MAGAZIE – ok

E cam singurul proiect pe care l-am dus în stadiul în care era plănuit să-l duc. În magazie e încă haos, dar am timp să arunc toată iarna din catrafusele inutile. Am aruncat deja o juma de căruță de fiervechi.Totfelul de gioarse. Le-a luat un rumân la juma de oră după ce le-am scos la poartă.

SISTEM SOLAR PENTRU APĂ CALDĂ – not ok

Aici  am ezitat mult. Beciul și magazia mi-au ocupat tot timpul și-am mai fost târât și-n concediu ast-vară. Că altfel îl terminam și pe ăsta. Am instalat boilerul și am urcat pe acoperiș scheletul în care se prind tuburile vidate. TBD – Mai am de dat găuri în acoperș și să cobor conducta flexibilă până la boiler, dar m-a întârziat acumularea de know-how si am ratat timpul frumos. Teoretic și aici aș mai avea timp. Dar doar teoretic. Vom vedea dacă mai prind o zi senină!

CAPRE – not ok

Caprele sunt ok. Partea bună e că le-am găsit un țap care aparent și-a făcut treaba. Asta era o problemă mare pe care am rezolvat-o neașteptat de repede. 
TBD – un adăpost nou pentru iarnă. Am luat materialele și dacă nu sflă crivățu, w.e. ăsta o rezolv și pe asta.

PĂSĂRI – ok

Ăstora n-am ce să le mai fac. Mai mergea să colectez îngrășământul și să-l pun la macerat, dar nu e așa urgent. Stratul ăla mai are rol de izolator peste iarnă. Ușor, ușor, mai facem o rață pe varză, o ciorbă de găină, le mai rezolvăm și p’astea pe parcurs.

LEMNE – okish

M-a prins zăpada cu vreo 20 de butuci pe care n-am mai apucat să-i crăp și să-i pun în șopru de lemne. Dar partea bună e că am cel mai mare stock de lemne la început de iarnă de când m-am mutat la casă. Adică aproape 90-95% din necesar. VEdem cum va fi vremea!

Mno, încondițiile astea, eu nu mai zic nimic de nici un primar care nu face și nu drege. Ziceți voi, ăștia cu curtea perfectă 🙂 Eu poate la anu! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.