Purtați mănuși când meșteriți pe lângă casă!

Zilele trecute am ieșit dimineață în curte să crap niște așchii cu toporișca pentru a aprinde mai ușor focul în șemineu. O treabă simplă, să crapi scânduri mici de brad cu toporișca aia mică.

O secundă de neatenție+lipsa mănușilor+topor bine ascuțit m-au despărțit de o mică bucățică din buricul degetului mare. N-a durut, că toporul era bine ascuțit, dar sângerarea s-a oprit mai greu ca la o tăietură cu cuțitul de bucătărie. Până n-am pus sare nu s-a oprit. Da, fac asta cu sarea de când mă știu. Ajută coagularea mai rapidă a sângelui. La chestiile mici nici nu mă mai ustură, dar asta era ceva mai adâncă și n-aveam decâț sare mare, de murături, așa că a usturat puțin. Spălat, pansamente, trusa de prim-ajutor, tot tacâmul. 

Ideea e următoarea: PURTAȚI MĂNUȘI. O mănușă d’aia de muncitor ar fi diminuat mult pagubele.

5 thoughts on “Purtați mănuși când meșteriți pe lângă casă!”

  1. Nu prea pot sa lucrez cu manusi sincer, si mi-am belit degetele de cateva ori, le pun doar cand umblu cu scanduri ca sa nu-mi intre aschii dar cand tai etc parca ma incurca. Tai cu o bazaitoare electrica de obicei ca de cate ori pun mana pe fierastrau e imposibil sa nu-mi belesc degetele. SI mai scap cutterul la diverse in degete, mai ales mufele de la panouri care nu par sa se mai desfaca o data prinse, deja incep sa ma gandesc la modul in care le tai si pui altele decat sa le desfaci.

  2. Probabil mai utila ar fi o manusa anti-taiere, nu stiu cat de mult ar fi ajutat manusi normale la intalnirea cu toporul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.