Război total

Război total

După ce au prăduit TOT cireșul, TOT, n-a mai rămas nici măcar o cireașă, am declarat război total coțofenelor și altor prădătoare a căror existență cu greu se justifică.

Mai am doi caiși și un prun. Un cais e plin, unul scuturat 3 sferturi de grindină și vânt. Prunul pare și el ok. Aaa și mai am un piersic, dar e în țarcul câinilor, deci e ok.

Am înțeles că faza cu CD funcționează. Inițial am pus unul de probă și părea că dă roade. Apoi am pus mai multe. Cam 2-3 în fiecare pom. Bonus am agățat și un balon de care în primul rând s-au speriat găinile. Deci s-ar putea să fie ok și ăla.

 

4 thoughts on “Război total

  1. După ce acum 2 ani am avut ciresul praduit am apelat la pungi. Am luat un sul de ala de pungi de bagat alimente la congelator si am decorat tot ciresul cu pungi. Le rup din rola si le leg de crăci. Merge…ori coțofenele de la mine au schimbat dieta si nu le mai intereseaza fructele.

  2. Un vecin are un arbust de goji, ale cărui fructe sunt deliciul vrăbiilor. Mi-a dat și mie un ”pui” de goji acum 2 ani și constat că la mine e și mai rău: vrăbiile îi mănâncă frunzele, că al meu încă nu rodește.
    Vecinul a încercat și cu CD-uri, dar cea mai mare eficiență o are plasa verde de grădină. Costă puțin și înfășori rapid pomul. Cred că se găsește în orice magazin de bricolaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com