Reguli proaste

Întrebarea de baraj a zilei este: Dacă aveți de-a face cu o regulă care e proastă, greșită o respectați sau nu? Mă refer aici la regulile clar demonstrate a fi proaste, nu la cele care nu ne plac nouă sau pentru noi sunt proaste, ci la cele care sunt proaste pentru toată lumea și continuă să fie respectate mai mult sau mai puțin.

Să vă dau un exemplu, dar sunt sigur că fiecare dintre noi are exemplele lui. Intersecția Drumul Sării, Bd. Ghencea, Sos. Antiaeriana. 90% (fără nici o exagerare) din mașinile care vin de pe strada Otescu Ion Nonna au treabă fie pe Sos. Antiaeriana, fie spre Petre Ispirescu. 10% fac dreapta pe Bd. Ghencea. Seara asta e directia traficului dinspre Ion Nonna si Drumul Sării. Așa curge “râul de mașini”.
Cineva foarte deștept de la poliția circulație s-a gândit că ar fi bine să pună un semn de obligatoriu la dreapta pe strada Ion Nonna. “Because f*ck logic”. În multe seri sunt polițiști care dirijează traficul în zonă. Majoritatea dintre ei, buni, adică au capu pe umeri, experiență, treaba lor ce au, cert e că au înțeles fluxul mașinilor și le dirijează corespunzător, având grijă să nu se blocheze intersecția, oprindu-i la timp pe șoferi.
Însă este unul dintre ei mai special. Am ajuns să-l cunosc după față. El insistă să dirijeze tot traficul de pe str. Otescu Ion Nonna, conform imbecilității semnului de circulație, spre bd. Ghencea. Ceea ce nu înțelege, este faptul că toți oamenii ăia ascultători, merg pe Bd. Ghencea, dar la prima trecere peste linia de tramvai, se întorc înapoi în aceeași intersecție ca să poată merge de acolo pe Șos. Antiaeriană sau Petre Ispirescu.
Se face coadă pe Bd. Ghencea? Se face. Ajungea coada de mașini până la Garcea-n intersecție? Ajunge. În condițiile astea, revin cu întrebarea inițială.

Aaa… era să uit. Am încercat să-i explic lu’ Garcea povestea asta. A zis că dacă o luăm pe acolo “ne blocăm în intersecție”, i-am explicat că nu ne blocăm că d’aia sunteți dvs. aici. A zis că semnul ăla nu e pus de prost acolo. Da…


View Larger Map

2 thoughts on “Reguli proaste”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.