De ce am renunțat la alarma de trezire!

Ca să nu-i mai dau satisfacție lu’ Bunescu și reminder-elor lui:”Activați-vă alarmele! Cu plăcere” respectiv ” Dezactivați-vă alarmele! Cu plăcere.”, ori de câte ori era câte un w.e. prelungit. Ei bine, am dezactivat alarma și n-am mai activat-o la loc. Iată de ce:

Pe măsură ce soarele răsare tot mai devreme, lumina intră în cameră prin ferestrele Velux și mă trezește.

Da, eu nu prea pot să dorm dacă am lumină în cameră. În ultimele săptămâni am avut tot mai multe zile în care mă trezeam pur și simplu, fără mare efort în jur de 5-5:30. Mă uitam la ceas și mă chinuiam să mai adorm pt că “mai e până sună ceasul”. Chestie care n-are nici un sens.

Alarma de trezire e un stres în plus

Tot programul de dimineață se ghida după alarma de trezire. Suna la 6.00, snooze până la 6.30. La 6.30 mers verificat prin curte și grădină diverse chestii, suna la 7.00. Intram în casă, trezit copiii, făcut sandwichuri, pachețele și alte minuni, suna la 7.30 încălțat, îmbrăcat, plecat spre mașină.  Practic toate activitățile de dimineață se ghidau după alarma de pe telefon. Și era un stres permanent.

Dacă organismul meu vrea să se trezească la 5-5:30- 6:00 cine sunt eu să-i zic altfel?

Mi se pare foarte sănătos să urmezi ciclul natural. Iese soarele, te trezești. Se face noapte, te culci! Atât de simplu! La culcare mai am de lucrat. De ex. ieri m-am culcat la 00:00 pentru că Netflix și “Cei 100” și m-am trezit azi la 5.34 sau cam așa ceva. Atât era când am ajuns la telefon. Da, nu mai țin telefonul lângă mine ceea ce e foarte bine. Less is more și Netflix e “periculos”!

În cazul meu, câștig aproape o oră de stare de veghe.

Nu toți oamenii sunt “morning person”, dar dacă tot sunt, zic să profit cât pot de mult de chestia asta. Ce fac dimineața? În principiu dau o tură prin jurul casei, pe la păsări, prin grădină, caut să văd prin ce colț de curte s-au ouat rațele, verific dacă au mai crescut ridichile, ce fac roșiile, etc. E un timp valoros în care sunt eu cu mine și chestiile care-mi plac! În liniște și răcoare. La 8.00, soarele deja arde așa tare că-ți vine să te arunci în valuri!

 

 

6 thoughts on “De ce am renunțat la alarma de trezire!”

  1. Cred că nu mai folosesc alarma de vreo 3 ani. In plus, dorm cu o masca pe ochi, asa ca nu ma deranjeaza razele soarelui, ma trezesc doar de la zgomotul orasului.

    Iarna nici pe ala nu-l mai aud, ca sunt toate geamurile inchise. Asa ajung sa dorm pana la 8 – 8:30, uneori 9. Ma si culc pe la 2:00, ce-i drept.

    Dar da, era un mare stres sa ma trezesc dimineata cu alarma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.