Cum am scăpat de afidele de pe roșii

“Scăpat” e puțin prematur spus, dar 90% din ele au dispărut totuși. Să fie de la zeama bordeleză, să fie de la ceaiul de ardei iuți, nu știu, dar eu totuși cred că apa le-a cam curățat.

Într-o zi, cum mă uitam eu la cel mai afectat fir de roșie, plin plin de “păduchi” roșii și albi, am început pur și simplu să-l spăl cu stropii de apa de la furtun. Și am văzut că o bună parte din ei cădeau, cam jumătate așa, dacă nu mai mult chiar. Și am spălat așacu stropi fini dar puternici cele 6-7 fire cele mai afectate de afide.

După dușul ăsta a mai venit în seara aia o furtună și-o ploaie torențială, care cred că le-a aplicat cam același tratament și a două zi sau peste2 zile, din nou o furtună și-o ploaie torențială, care din nou le-a spălat puțin.

Drept urmare, azi dimineață mă uitam la planta aia care era roșie  de afide și părea ok ca nu mai are deloc. Am găsit totuși pe dosul unei frunze câteva lighioane:

DAR, nu mai erau pline tulpinile și frunzele pe ambele părți de păduchii veții, deci cât se poate de bine. În rest recolta merge binișor. Nu bine, binișor. Sper ca unele soiuri să lege mai bine la etajele superioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.