Scoala tampeste

Asa cum e ea conceputa acum, nu numai la noi, ci peste tot, scoala tampeste copiii. Asta nu inseamna ca n-ar trebui sa mai mergi la scoala, pentru ca fara ea, ai ajunge probabil un tampit retard. Sau nu-dar asta e alta poveste.

Intotdeauna am crezut si inca mai cred, ca raspunsul multor probleme ale omenirii sta in educatie: educatie alimentara, educatie economica, educatie financiara, educatie religioasa etc.

Din pacate educatia din sistemele publice e varza. Iata mai jos cum sta treaba! Cu desene, in caz ca nu intelegem!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U]

5 thoughts on “Scoala tampeste”

  1. Alex mai de graba as spune ca sistemul educational nu mai este actual (de fapt asta fiind concluzia ce se vrea a fi trasa din filmul de mai sus), nu ca “scoala tampeste” – o idee care spusa generic poate fi gresit interpretata, incat poate genera o neincredere cronica in educatie. Insa analiza asta e facuta pe sistemul educational din SUA in particular si sistemele vestice in general. Sistemul educational din Romania nici macar nu a ajuns in situatia in care sa produca absolventi pentru industrie, fiind mult in urma cerintelor de acest gen.

    Problema e ca educatia e centrata pe ideea de a baga cu forta informatia acumulata in ultimii 150 de ani de avans tehnologic in 10-12 ani de scoala. Cu toate astea mie mi-e absolut clar, ca lumea trebuie invatata cum sa gandeasca. Iar conceptul de “think tank” e deja aplicat cu succes in multe domenii, asa ca cine stie… maine-poimaine poate il vedem aplicat si in scoli.

    1. Dani, eu unul n-am incredere in sistemul educational din Ro. Asa cum e el conceput poate tampi unii oameni. Vezi cazuri de copii olimpici, brilianti de 10 pe linie care s-au ratat ca indivizi mai tarziu pentru ca n-au stiut cum sa traiasca odata ce-au iesit din sistemul de educatie cu capul plin de informatii cu care nu stiau ce sa faca.
      Maine – poimaine ar insemna cativa ani, de la 5 in sus, cu prime efecte peste vreo 15 ani. Stim bine ca oricarui guvern ii trebuie 30 de zile doar ca sa traga apa la WC. Asta daca actionam acum si daca totul ar merge conform planului. Mai e mult pana departe, asta e clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.