Cât de scumpă e mâncarea bio?

Mergând prin partea mea de lume virtuală,  pe una din aleile Facebook-ului, am dat peste Garden Bio, crescută de niște oameni gospodari, care dintr-o mână dau cu sapa și din cealaltă dau din taste și mouse.

Așa avem fermagardenbio.ro unde găsim următoarele coșuri sau abonamente la legume proaspete:

  • coș mic, 4 livrări/săptămână (asta înțeleg eu că e limita de clienți pe săptămână, mai mult nu se angajează  ei sa livreze), pentru 1-2 persoane – 240 lei/lună
  • coș mare, 4 livrări/săptămână(deci tot 4 clienți, nu mai mult), pentru 3-4 persoane- 440 lei/lună
  • coș mic, de sezon (iunie – octombrie), 20 livrări/săptămână – 1000lei/sezon (înțeleg?!)
  • coș mare, de sezon (iunie – octombrie), 20 de livrări în fiecare zi de vineri – 2000lei/sezon

Ca să nu mai faceți calcule, oamenii le-au făcut ei și spun că un coș mic=50 lei, un coș mare=100 lei. întrebare următoare pe care cred că și-o pune cineva care ar vrea să cumpere un astfel de abonament este: Dau 100 lei / lună pe legume? sau mai exact, în special în București, mă costă 100 lei cumpăratul de X legume/lună? (aici intrând și costurile cu transportul și timpul pierdut pentru mers printre tarabe)

Eu aș zice că dau mai mult de 100 lei pe legume/lună. N-am făcut un calcul, dar mă gândesc așa că 2 caserole de salată sunt 10 lei.(rucola și ceva baby spanac de ex.) Iau de 4 ori câte 2 caserole d’alea pe lună? Garantat. Și mai mult! Deci 50 se duc doar acolo. Apoi mai sunt restul, roșii castraveți, ardei capia, ardei gras, ceapă, rădăcinoase pentru supă/ciorbă, morcovi etc. 100 lei/lună pe legume se duce ca popa!

Ce conțin?

Nu mi-e nici mie clar, dar oamenii promit minim “7 legume proaspete”  și prin asta, din nou presupun că, se referă la 7 tipuri diferite de legume proaspete. (nicidecum 7 morcovi sau 5 roșii și 2 castraveți). Imi imaginez un coș cu rucola, salată salanova, roșii cherry, ardei capia, castraveți, ridichi, mentă. Și cam atât! Nici nu mai contează prea mult în ce cantitate e fiecare. Oricât de mică ar fi tot iese un coș plin.

Ce să mai, puneți mâna și mâncați sănătos!

 

1 thought on “Cât de scumpă e mâncarea bio?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.