Cu statul român pe online: ghișeul.ro și spațiul virtual privat

Relaționez cu statul român online prin două chestii, deocamdată:

 1. Am descoperit ghișeul.ro!

Glumesc, e un fel de a spune. Știam de el, doar că mi-era puțin inutil pentru că până acum 2 ani, Măgurele era practic într-o altă dimensiune spațio-temporală. Dar încet-încet recuperează.

De anul ăsta pot să-mi văd/plătesc taxele, impozitele și amenzile din Măgurele și pe www.ghișeul.ro. La o discuție cu amicii de birou, dăm din una în alta și-mi povestesc ei cum au fost la primărie și au făcut ceva cerere și le-a venit acasă în plic ceva cu care s-au logat pe ghișeul.ro.

Știind de la un nene de pe FB că treaba asta cu ghișeul.ro se cam mișcă bine, am zis să încerc să-mi fac cont. Chiar acolo la masă, la siesta!

Ghici ce? A mers. În maxim 10 minute aveam cont și știam cât am de plată. Ceea ce m-a scutit de 1 sau 2 drumuri la ghiseul de la primărie.

Nu știu despre voi, dar pentru noi ăștia de la țară, chestia asta e un mare lucru.

2. Spațiul virtual privat

Ce-a de-a doua modalitate prin care relaționez cu statul e Spațiul Virtual Privat de la ANAF. Acolo îmi văd alte impozite și taxe. Și acolo lucrurile se mișcă. Ceva mai încet, dar aparent sunt în direcția bună. De anul ăsta pot să depun de ex. formularul 600 prin SVP. Am depus. Rămâne de văzut dacă și funcționeaza, dacă țin cont de el, dacă e suficient așa sau mai trebuie și exemplar pe hărtie cu semnătura olografă.

(după mintea mea, n-ar trebui pt că mi se pare destul de safe modul de logare acolo, dar la o adică, aș înțelege)

La doua impozite decizia de impunere îmi vine online, una a rămas anul trecut tot prin poștă sau la sediu. (prin poștă n-a venit niciodată) Dar mi-a promis doamna de la ANAF că se rezolvă și cu asta. Vom vedea la sf. lunii Martie.

Any way, ideea e că e de bine! Recapitulând cozile la care ar trebui să stau:

taxe/impozite casă primarie: rezolvat online

taxe/impozite ANAF: rezolvat online

Factură telefonie/net: rezolvat online

Factură curent: Nu e cazul, dar sigur se poate online!

Factură Salubritate: offline!

Rovinieta? Merge online? Cred că da! Cel puțin verificarea știu că se poate face!

Hai că se poate!

8 thoughts on “Cu statul român pe online: ghișeul.ro și spațiul virtual privat”

 1. 1. La ghiseul.ro nu este trecut anul pt care e datorat impozitul –> confuzie. La masina, impozitul a rămas la fel ca anul trecut (am citit), dar nu pot plăti. God knows why.
  2. SPV – îl folosesc de câțiva ani și până acum a fost OK din pdv meu, inclusiv cu corespondența. (ar trebui să-l scuip de deochi).
  3. Visez la Estonia.

  1. 1. La casă îmi arată și anul și am buton “plătește”. Cu mașină nu figurez, nu știu cum e. în schimb apar și la alte 2 primării pe unde am mai locuit. Cu zero, ce-i drept. Ceea ce e o realizare. A lor!
   2. Să nu se deoache SPV
   3. Estonia=love

   1. 1. Buton am și eu, dar îl apăs să plătesc și … nimic. O să-i sun să mă lămurească de ce butonul meu nu merge. 🙂

   2. 1. Am descoperit de ce nu puteam plăti pe ghișeul.ro: când m-am uitat eu (în prima parte a lui ianuarie) nu se încărcaseră taxele pentru 2018. Problem solved. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.