Storcator manual

Daca va intrebati cum sa faceti sa mancati ceva sanatos, va dau o varianta care la mine functioneaza. Desi sunt convins de beneficiile  mancarii bio, crude, vegetariene, nu reusesc decat intr-o foarte, foarte mica masura sa introduc elementele unei diete raw-vegane in alimentatia mea dezastroasa din urmatoarele motive la care lucrez cu progrese lente:

– Comoditatea. E mai usor sa alegi sau sa gatesti mancare cu carne sau mancare gatita normal. (veganii gatesc pana in 40 de grade, se accepta).

– Unele mancaruri de genul asta nu-mi plac la gust. Asta e, nu toate imi plac si trebuie mereu sa incerci altceva sa cauti retete speciale si sa iei ingrediente mai putin intalnite.

– Chiar daca-mi plac, de multe ori raman cu senzatia ca nu m-am saturat.

Ei bine cele 3 motive de mai sus sunt invinse cu succes de urmatoarea solutie pe care eu am botezat-o storcator de frunze, dar poate fi folosit la aproape orice fruct sau leguma.

Daca nu stiati cele mai sanatoase alimente din dieta raw-vegana sunt frunzele. Dar cum sa mananci frunze crude (gatite sub 40grade) de spanac, ridiche sau orice alta leguma sau tufa? Simplu facand un “smoothie” din frunze si fructe. Mie imi place un amestec de frunze diverse din gradina la care se adauga Kiwi si banane dupa gust. Rezultatul este un smoothie dulce cu gust de banane amestecat cu kiwi, dar care contine toate celelalte substante nutritive din restul de frunze pe care le stoarcem cu storcatorul de frunze.

Recomand pentru ca nici nu stiti ce pierdeti! Storcatorul asta costa sub 200 ron, si face toti banii.

L-am folosit si se prezinta foarte bine, putin colorat de la niste frunze rosii :), dar foarte ok si  realizat dintr-un plastic foarte rezistent la loviturile repetate de gresie  la care l-a supus piciul nostru.

Interesant e sistemul de fixare cu vid de o suprafata neteda si degresata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.