Strigă, bă fecior, bă! strigă!

     Am piticul ăsta pe suflet de care tot vreau să scap de ceva vreme. Parcă Universul îmi trimite semnale pe tema asta și eu nu fac nimic. În ultimul timp am tot dat  peste discuții cu privire la "de ce țipă lumea". Zilele trecute un gigel din ăsta dăștept care citește mult și aleargă până la alienare socială, bagă niște citate siropoase și mai trântește o explicație d'asta absolut valabilă pentru oricine, oriunde, oricând, pentru totdeauna în veacul veacului! Alt isteț se întreba de ce țipa unu la fi-su când treceau strada, deși mașina venea și puștiu dormea cu nasu-n telefon în timp ce traversa. Și cred că asta și zecile de like-uri aruncate aiurea fără a fi trecute prin cel mai elementar filtru logic și rațional, mi-au pus capac. Sunt zeci, poate sute, de citate pe net de-o siropoșenie ce nu-ți trece nici cu 2 litri de limonadă chioară:

"Când doi oameni țipă unul la altul, inimile lor se depărtează și nu se mai aud, de aceea e nevoie să strige ca să se facă auziți"

"Când cineva țipă, el de fapt suferă pe dinăuntru"

     Pe principiul că niciodată ăla la care se țipă n-are cum să fie tâmpit, bătut în cap sau pur și simplu ticălos, ci doar ăla care țipă e bau-bau, ăla e bolnavu, ăla care țipă e defectul. E aceeași poveste a corectitudinii politice duse la extrem, a toleranței tâmpe ce permite cretinilor să se arunce-n aer odată cu mulțimile nevinovate, a faptului că e nasol să-i spui ăluia nigger, că nu se face asta de către un alb, doar negrii între ei au voie și așa mai departe.

    În fine, am citat din memorie, găsiți voi citate d'astea dacă vreți. Ce vreau sa spun e asta: Cred că e OK să țipați din când în când! Au trecut 13 ani de la Anger management și de când lumea corporatistă a fost dată pe spate de lecțiile din filmul ăsta și oamenii au revenit la bull-shiturile cotidiene: zâmbește aiurea politicos oricărui dubios pe care nu l-ai vazut niciodată chiar dacă viața ta e vraiște și-n ziua aia plouă și tu ai uitat umbrela, vorbește frumos cu orice dobitoc care te-ar călca pe față dacă n-ați fi în ședința, nu lăsa lucrurile rele să te afecteze, radiază fericire și mai ales când tragi câte una ai grijă să miroasă a iasomie-n lift.

De ce e ok să țipi uneori și alte teme false

Pentru că vine natural, nu e așa cum spunea deșteptul care citește mult și aleargă până la alienare socială, ceva ce ține de rațiune și logică. Nu e ceva ce controlezi mecanic precum like-urile pe facebook. Dai sau nu dai like. Este vorba despre o reacție instinctual ancestrală, prin care subconștientul tău dă pe dinafară. S-a umplut paharul de bull-shit-uri și trebuie să le scoți. E natural să le scoți din când în când.

Copilu' când se naște urlă, asta ca să ne facem o idee cam cât de naturală e chestia asta. Nu se gudură, nu zâmbește tandru, nu râde, nu gângurește, nu cântă. URLĂ!!

Pentru eliberare. Orice ții în tine, mai devreme sau mai târziu se transformă-n boală. Punct. Stresul, frustrările acumulate, toate cuvintele pe care ți le înghiți atunci când ar trebui să le spui, se adună și se-mput și mai devreme sau mai târziu te îmbolnăvesc. Și te întrebi de ce a făcut ăla infarct cerebral pe plajă la doar 39 de ani cu toată viața înainte sau de ce la 42 de ani a descoperit ca are cancer în metastază. Uite d'aia! Pentru că nu țipați când trebuie și țineți în voi toate prostiile!

"Dacă țipi, mă încarci pe mine cu energie negativă."  Să ne fie clar, nu fac apologia țipetelor descreierate, a fugitului pe strada cu mâinile sus țipând, pe motiv că asta te vindecă de cancer. Nu. Vorbesc de țipăt ca refulare a unor chestii acumulate. Ca o supapă de siguranță în momente critice. Revenind la tema asta, nu ajungi să țipi dacă cineva anterior nu te-ar fi încărcat cu prostia, ticăloșia și mizeria lui umană de la bun început. Vaaai te încarc cu energie negativă? Păi ghici de unde vine aia? Că doar nu-mi iese mie pe cur energie negativă de la McDonalds-ul mâncat la prânz. Nu, ea vine tot de la prostia din jur și te-ai gândit ca poate și tu ai pus umărul la asta? Nu, evident ca nu! Tu ai doar grijă să nu TE încaraci cu energie negativă. Guess what! Și eu la fel!

Știu e nasol, dar trebuie să recunoaștem că există oameni proști printre noi. Sau mai corect, există prostie printre noi și în noi, pentru că proști putem fi oricare dintre noi la un moment dat, într-o situație sau alta. Ei, și când te întâlnești cu prostia e nasol. Odată, de 2 ori, ții în tine, îți mai iese un fir de păr alb, îți mai cad 3 fire, dar în final, e ok să-ți asculti organismul și să lași volumul mai tare. Nu pentru prost, că el nu pricepe oricum, dar pentru sănătatea ta. Da, știu e nasol, te gândești numai la tine, nu și la cei din jur, dar din păcate omenirea cam așa a supraviețuit de când a ieșit din peșteră. Și fie că-ți place sau nu, lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci.

E ok să țipi și-n pat. Mai ales. Mai dă-i naiba de vecini, dacă Mister e așa de bun, da-ți drumul și urlă, mușcă dacă așa simți, nu te mai abține. Te vei simți mai bine după și poți s-o iei de la capăt dimineața. Altfel se vede lumea.

Oamenii care țipă sunt mai vii. Uitați-vă la Iohanis, la regele Mihai, sunt niște momâi care nu știu pe ce lume trăiesc pentru că n-au țipat în viața lor. Nici dacă le-ar intra un cui ruginit în talpă, ăștia n-ar fi în stare să urle de durere. Vi-i imaginați pe ăștia dând ordine de atac unui batalion pe câmpul de luptă, urlând la un echipaj pe un vas în timpul furtunii? Exact! Ce naiba să caute în fruntea unei țări? Deraiez de la subiect.

Oamenii care țipă sunt mai vii, știi ce simt, știi că-i doare, știi că-s nervoși, știi ca s-au urzicat, că au călcat pe-un ghimpe sau au o piatră-n bocanc. Știi ceva despre ei. Sunt acolo, chiar dacă nu-i vezi, îi auzi, îi percepi cu toate simțurile. Din nou, îi lăsăm departe pe ăia care DOAR urlă tot timpul, ăia sunt la fel ca Iohanis, dar la polul opus. Orice ar face, fac urlând. De la mersul la budă și până la jurămintele în fața altarului, ei sunt tot un urlet. 

     Altfel, "strigă bă, fecior, bă! Strigă, să se audă până la Poplaca!"

https://youtu.be/VNmNInTEMv0?t=6442

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.