Taci și muncește că o să fie bine

     Cam asta spune tipa asta în clipul de mai jos, care se vrea un fel de motivațional pentru starea de sclavi în care ne aflăm majoritatea dintre noi. Am să vă spun pe rând de ce cred că cele 3 motive pentru care zice ea să-ți faci treaba bine indiferent ce s-ar întâmpla, nu sunt nimic altceva decât balegă de taur:

 

1 – You are building your skills. Ok, asta e valabil pentru maxim studenți sau entry level, cam 10% din perioada activă când, da, într-adevăr muncești ca să înveti. Și e bine s-o faci și pe degeaba. Sigur, o să ziceți, că toată viața înveți. Da, dar nu ca la început, decât dacă schimbi radical domeniul. Altfel, poți să ai 20-30 de ani experiență, când de fapt ai repetat aceeași experiență de 20, 30 de ori și ai învățat prea puține chestii. Restul, de 90% din timpul cât faci un job ține de repetarea a ceea ce ai învățat la început și doar 10% din acest timp e pentru învățat chestii noi.

2- You are building a reputation. Îți faci o reputație. Reputație->Încredere->Job mai bun->Venit mai mare. Asta e logica fetei cu breton de mai sus. Aici e cu dus întors.

     Reputația

     Ca să-ți faci o reputație nu e suficient să muncești din greu, să fii corect și să faci ore suplimentare. Ba dimpotrivă aș zice, dacă faci chestiile astea de sclav obedient, ai toate șansele să-ți faci o reputație destul de anostă, de șoarece de bibliotecă, de om care e prins în încrengătura task-urilor pe care le rezolvă atât de perfect încât n-are timp de nimic altceva. Construirea reputației e despre atingerea unor obiective PLUS puțină "laudă" c-ai făcut lucrul ăsta, ceva socializare, relaxare etc.

     Încrederea     

    De la reputație la încredere este iarăși o cale lungă. Nu te bucuri de încrederea cuiva, DOAR pentru că te bucuri de o oarecare reputație așa… în general. E necesar, dar nu suficient. Încrederea e ceva mai intim decât reputația, încrederea se întâmplă de obicei între 2 părți, one-to-one,  care au legături directe una cu cealaltă și se câștigă în timp dovedind prin acțiuni concrete faptul că ești de încredere. Încrederea nu e apriori.

     Joburi mai bune -> Venit mai mare

     Joburi mai bune, e un termen destul de vag, dar aici înțelegem că el se referă de fapt la venituri mai mari. De la încredere să ajungi la joburi mai bune mi se pare un non-sens. De ce? Pentru că încrederea se câștigă în timp, e o muncă de echipă între cele două părți implicate, însă se poate pierde extrem, extrem de ușor. La cea mai mică greșeală. În timp ce job mai bun, presupune o schimbare, adică o anulare a încrederii. Ca să facem totuși o legătură între ele, ar trebui ca încrederea să se întâmple între tine și cineva din afara companiei în care lucrezi și în cadrul unor relații de business. De ex. un parterner/client a cărui relație ai ținut-o mai mult timp, capătă încredere în tine, ca persoană și nu de puține ori, aceasta depășește încrederea pe care clientul o are în firma la care tu lucrezi: "Nu domne' eu îl vreau pe X-ulescu că-l știu și am lucrat bine cu el". Atunci da, partenerul/clientul îți poate oferi un job mai bun pe baza încrederii de care i-ai dat dovadă de-a lungul timpului ( și desigur și a altor abilități și calități și a felului cum te pricepi sa-ți faci jobul). Dar la bază stă încrederea construită.

     Deci da, încrederea te poate duce la un job mai bun, cu un venit mai mare, ÎNSĂ, nu fără a trăda încrederea (dacă există) pe care o are angajatorul tău în tine. Deci e cu schepsis mutarea asta.

    Apoi tipa mai spune niște inepții: "vrei pe cineva care face o treabă bună indiferent de cât e plătit sau pe cineva care face o treabă bună pentru bani?" De acord cu etica muncii pe care o faci și de acord că e bine să faci o treabă bună întotdeauna, DAR, chestia asta vine la pachet  cu un preț pe măsură, nicidecum "REGARDLESS of the money". Serviciile bune costă mai mult și nu se fac pe ochi frumoși decât dacă ești voluntar într-o acțiune. 

Deci fie faci o treabă bună pe banii cuveniți, fie o faci pe gratis. A face o treabă bună pe bani puțini e contra productiv, strici piața treburilor bune, pentru că vinzi la preț de dumping, dar și pe cea a treburilor mai puțin bune, dar ieftine, pentru că livrezi ceva superior la preț de ceva inferior. În plus îți strici "brandul" tău, adică reputația aia de care zicea mai devreme!

3- You are building a character. Caracterul, în mod normal, ar cam trebui să fie gata construit pe la vreo 18-20 de ani. Adică de aici în colo doar fine-tuning să mai faci cât timp treci prin diverse joburi, dar să-l construiești de-a binelea la joburi pe la 25-30 de ani, mi se pare anapoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.