Țanțaroni

Când eram copil verile erau perioadele cele mai fericite. Mergeam la Olt la pescuit, la scăldat, bateam mingea… libertate în cea mai pură formă a sa. Însă această libertate era întinată de un singur lucru: luptele nocturne contra țânțarilor. În fiecare noapte aveam adevărate partide de vânătoare, duceam adevarate campanii împotriva dușmanilor din celălalt regn.

Țânțarii și muștele sunt insecte. Noi, niște ființe cu rațiune și deget opozabil sau cum vreți voi, cert e că suntem într-o cu totul altă ligă din punct de vedere al inteligenței. Corect?

Ei bine cu toate aceastea, aceste insecte a căror rațiune de a exista mie unul îmi scapă de multă vreme de când cuget la asta,  reușesc să ne facă sa ne comportăm ca niște primate, ca niște vânători primitivi care aruncă cu sulița după veverițe.

Știu ca la miezul nopții, cu ochii ieșiti din orbite și chiauni e mai greu să avem rațiune, dar luați sfatul meu ca venind din partea unuia care are ceva experiență în lupta cu țânțarii și muștele:

1. Uitați de perne, cărți, reviste, haine sau orice altceva aruncate pe tavan, pe pereți sau perdea în speranța ca-l veți strivi pe inamic. Dormitorul nostru de 12 mp e un întreg univers pentru țânțar în care se poate ascunde unde nici cu gândul nu gândești. Abordarea de gherilă e o strategie perdantă.

2. Uitați și de soluțiile hipioate din categoria bio, eco. Da, știu țânțarilor nu le plac plantele aromatice, DAR ar fi nevoie ca toată casa, eventual curtea să pută peste tot a plantele respective. Ar trebui să ai frunze de Roiniță în toate colțurile casei sau perimetrul curții să fie format din copaci mirositori, mentă și altele asemneanea. Atunci cred că da, ai obține un efect, altfel e apă de ploaie. Am încercat.

3. MUȘTELE ȘI ȚÂNȚARII se distrug cu ARME CHIMICE DE DISTRUGERE ÎN MASĂ. Fără milă. RAID! Nu știu altele cum sunt, dar Raid-ul nu m-a dezamăgit. Cel  mai bun e cel cu lichid care stă în priză. Azi l-am luat si pe asta de mai jos. Sper sa merite!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.