Tehnologia germană a cedat

Nici n-am terminat bine de lăudat tehnologia germană în materie de mașini de tuns iarba, că s-a și umflat în pene și a cedat. Mortua est. Iarba crește. Momentan rezolv. Am vecini, prieteni să le dea D-zeu sănătate. Dar pe termen lung, treb alta.

Ce a cedat? Cum?

Știți cum lăudam eu marfa nemțească, cum rezistă ea la toate vitregiile sorții… ei bine, nu e chiar așa. Orice are o limită. La un moment dat acum vreo 2-3 ani, prin iarba a rămas ascunsă o sfoară de cânepă care s-a înfășurat pe axul mașinii de tuns iarba. Și a naibii sfoară s-a înfășurat atât de bine încât n-am putut s-o scot pe toață de acolo. S-a și rupt desigur. Dar ani de zile, rămâșițele ei au rămas în bucșa aia care ține rulmentul și axul. Până anul ăsta. Ai mai intrat și niște iarbă și tot frecându-se s-a încâlzit plasticul, gaura în carcasa de plastic a mașinii pe unde iese axul, bucșa a cedat și ea, rulmentul a frecat platicul ăla, a făcut puțin joc și de aici sfârșitul a venit fără de veste, cum spunea Pitiș.

Ce să faci, ce să repari, ce să înlocuiești, plasticul nu-l mai poți pune la loc. Am desfăcut aseară toate măruntaiele și am constatat decesul. Motorul, axul, periile, rulmenții, sunt bune. Dar ce să fac cu ele? N-am ce să fac. ALTA!

Ce să iau? Recomandări?

Având în vedere că iarba ocupa o poziție codașă în prioritățile mele, bugetul alocat va fi pe măsură. Adică minim posibil. La ora actuală m-aș îndrepta spre același model de mașină de tuns iarba, Bosch ARM 32, undeva la 375 lei. N-am nevoie de mai mult, de mai mare, de tăiat mai bine, de nimic din toate astea. N-am un super gazon pretențios, nici măcar nu-mi pasă atât de mult de el, dar anul ăsta înccepusem să-l tund mai des. Și-i merge bine.

Deci, în zona asta de preț, de sub 400 lei, ce experiențe cu ce modele aveți?

Apropo, una manuală e 287 lei. WTF?  A folosit cineva? funcționează?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.