UKIP – prostie level 9000

     Aud acum la știri că tot mediul rural din Marea Britanie e dependent de munca imigranților. Și încep să dea din colț în colț că rămân fără forță de muncă în caz de proaste negocieri la Brexit. Ok, deocamdată negocierile se amână.

”Dacă pierdem acești  oameni, suntem distruși", spune Richard Hirst, fermier din zona Norfolk. El are ca angajați aproximativ 200 de sezonieri, majoritatea din România și Bulgaria, pentru a planta și apoi a recolta salata. În timp ce polonezii lucrează la repararea clădirilor agricole sau conduc mașinile cu marfă până la piață. (sursa)

     Dar altceva e interesant. Un membru mai de vază așa, din partidu' ăsta al lui Farage, Stuart Agnew (care crede că încălzirea globală e o mare păcăleală) este și el mare proprietar de ceva ferme din UK, ferme la care evident lucrează tot imigranți, imigranți pe care partidul său nu-i prea iubea. Acum când vede că i-e business-ul amenințat o cam dă la întors.

Până și reprezentanții regionali ai UKIP, vârful de lance al campaniei pro-Brexit, cere acum guvernului să trateze cu maximă băgare de seamă restricțiile privind circulația forței de muncă.

Europarlamentarul UKIP Stuart Agnew, el însuși fermier în Norfolk, spune că  "Există sentimentul că fiecare are dreptul la un loc de muncă în spatele unui calculator sau așa ceva și nu să te murdărești pe mâini la fermă. Asta e văzută drept treabă de imigrant”, a adăugat europarlamentarul UKIP, citat de Newsweek (sursa)

 

Deci? Despre ce vorbim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.