Upgrade la microfermă

În timp ce Tesla oferă la închiriere sisteme fotovoltaice doar așa ca să vezi cum e, noi cumpăram 6 suluri de plasă sudată să împrejmuim noul teren pt caprele alpine franceze.

Am obținut spre folosință încă un teren de pe lângă casă. Teren care a stat nelucrat cel puțin 10 ani, de când suntem noi acolo. E plin de arbuști și ierburi de tot felul. Am bagat caprele acolo pentru a curăța terenul și ca ele să aibă mai mult spațiu de manevră, mai ales dacă la anul vor fi mai multe. Unul din țapi și-a găsit o casă nouă, la un vecin printre multe alte animale. Mai avem 5 (4 femele+1mascul).

Procesul de mutare, e work in progres și va mai dura până le mut și adăpostul. Am nevoie de un w.e. întreg pentru asta și încă nu l-am găsit. Apoi păsările își vor redobândi toată curtea și iarba va crește din nou în locul unde au stat caprele.

Cum se traduce asta la noi?

  • mai puține griji cu hrănitul caprelor pentru că terenul e totuși suficient să le asigure cel puțin o parte din hrană. Probabil o masă în loc de două cum le dăm acum. (pe timp de vară, aprilie-octombrie)
  • Deși mirosul nu era o problemă vara, faptul ca sunt mai departe, e mai bine. Aici erau prea lângă terasă, pe care vrem să o amenajăm și sa o folosim pt relaxare și stat la umbra panourilor fotovoltaice și a copacilor.
  • Mai puțină muncă de curățenie, pentru că locul e mult mai mare și paiele și resturile au timp să putrezească dacă schimbi locul hrănitoarei. Asta cred eu, nu bag mâna în foc, dar teoretic așa ar trebui să fie!
  • Unul din câini va fi mutat acolo. Ceea ce se traduce în eliberarea spațiului aferent țarcului din curte. Deci ceva mai multă ordine în ultimul colț din curte neamenajat în forma finală.

2 thoughts on “Upgrade la microfermă”

  1. Ar trebui să fie mai mulți cei ce au curaj să pornească astfel de mici afaceri agro-zootehnice.

    Mă bate și pe mine gândul ca în câțiva ani să mă retrag la aer curat. M-am săturat de haosul din capitală … dar, deocamdată nu am curaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.