Valea Zânelor – un obiectiv turistic despre nimic

Eram în drum de la Bran la Cisnădie vara asta și am zis să vizităm ceva obiective dacă tot avem timp la dispoziție.

Am încercat cetatea Făgărașului, dar fiind luni, era închisă pentru… mentenanță. Sanchi! Am făcut 3 poze pe din afară și am mers mai departe.

Într-un final ajungem și în Porumbacu de sus, facem stânga spre Valea Zânelor. Faimosul castel de lut numit complet aiurea și fără nici o legătură cu zona, VALEA ZÂNELOR. Niciodată n-a fost nici o zână p’acolo.

De fapt locul arăta mai degrabă părăsit de orice ființă mitologică supra-naturală sau reală.

Singurele chestii reale erau: taxa de intrare și chișcurile cu nimicuri de acolo (înghețată și alte prostioare)

În rest ce poți vedea, o arhitectură, din lut, lemn și paie. Cu etaj, (ceea ce ar fi puțin deosebit) și forme rotunde, curbe, atipic față de ceea ce e educat ochiul nostru să vadă la construcții.

La interior nu e nimic. NADA! ZERO! paie și șantier abandonat. Faci 5 poze, iei o înghețată și te duci la budă! Asta e tot ce poți face acolo.

Că va fi hotel, că vor fi atracții, cai sau mai știu eu ce baliverne pot visa oamenii responsabili de chestia aia, da. Să fie, dar deocamdată, acum 2018, e șantier în lucru. 5 lei ca să vizitezi un șantier în lucru!

Eu zic să mai așteptați și să vă vedeți de drum când sunteți în zonă!

5 thoughts on “Valea Zânelor – un obiectiv turistic despre nimic”

 1. Salut, intamplarea face ca si eu am fost anul trecut si nu era neaparat mai special de situatia descrisa de tine momentan in schimb… progreseaza si aia ia timp, nu suntem putini rautaciosi la orice ?

  Nu ma intelege gresit, am observat lucruri pe care le-ai vazut si tu, lipsa atractiilor, poate cateva lucruri de cumparat supra evaluate din motiv de lipsa de cunoastere a pietei … au au facut ceva din nimic si au reusit sa atraga ceva atentie…e un inceput bun as spune.

  Ramane sa vedem cum evolueaza.

 2. A fost si copilul in vizita pe acolo vara asta. A fost probabil cea mai dezamargitoare experienta. M-a sunat dupa si mi-a spus ca e aiurea rau. Se astepta sa vada ceva lucruri interesante. Nimic. Rar mi-a fost sa-l aud asa.
  Personal cred ca daca vezi pozele de mai sus e de ajuns. Nu are rost sa cheltui suplimentar doar pentru a merge sa vezi cu ochii tai.
  Da, am o pasiune petru arhitectura, insa pentru un copil e mai putin interesant ce si cum se face acolo.
  Mai asteptam ceva ani si poate poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.