Pentru că se apropie sezonul mucilor în nas și-al tusei, vreau să vă reamintesc faptul că o imunitatea crescută se obține în timp. Așa că dacă vreți să vă creșteți imunitatea prin metode naturale, e timpul să începeți, măcar acum, dacă asta nu e un proces ongoing, tot timpul.
Ce metode aplic anul ăsta?
- Fructe de sezon. De 3 zile mănânc câte un ciorchine de struguri negri. Seara mănânc d’ăia albi de la moșie.
- Usturoi. În anii trecuți câte un cățel de usturoi pe zi cred că m-a păzit de o răceală-n plus.
- Miere. O linguriță de miere pe zi. E ok. Nu e un capăt de țară, puteți s-o faceți chiar dacă nu vă plac dulciurile.
- Tincturi și siropuri. Am dat peste câteva siropuri naturale din care iau 1-2 lingurițe pe zi. Din fiecare. Normal ar trebui vreo 3 lingurițe, dar eu iau dimineața și seara. Nu le car după mine la birou.
- Vin și țuică. Mai târziu în sezon, când se îngroașă gluma, în week-end măcar, un păhărel din chestiile astea două: vin roșu și țuică de tot felul de fructe căzute pe jos (caise, mere, pere). Naturale, home made!

2. Si de vampiri 😉
Se știe
antigripal. 24 lei. pe la jumătatea lui octombrie. constant de 6 ani. works.
PRea tarziu. M-a prins deja sinuzita aia misto cu dureri de cap si dinti.
Daaar, am niste mere din productia proprie. Si desi nu sunt inca 100% coapte, sunt super bune.
In rest, un fruct pe zi oricum.
Ceai nus de care seara. Daca nu desfacem vinul ala grecesc. Deci cam de doua ori pe saptamana ceai. De fapt ceaiul e din ala din flori de pe muntele Olimp. Ca il lauda cineva. As ca am luat din Grecia. Si e foarte interesant. Dorm ca un bebelus 🙂
Pana la urma idea e sa te mai expui si intemperiilor, nu sa stai ascuns la caldurica mereu.
Si cum zice si Vali, antigripal din timp ca sa nu avem surprize.