Vinerea suntem miliardari

               Da… Vara, dupa ce se ia vacanță, vinerea dimineață toți se cred miliardari. Toată lumea doarme la volan, în trafic, până și polțiștii din intersecții se cred un mic Walker și dau din mâini încet și elegant ca niște îmblânzitori de fiare. Toți merg încet și tacticos (inclusiv eu câteodată, dar nu azi), admiră peisajul, dau prioritate la pietonii care sunt încă în baie, dar știu ei ca se vor îmbrăca și la un moment dat în dimineața aia vor trece strada pe acolo. Ei îi așteaptă, nu se grabesc! “E cineva în magazinul de după colț? Nici o problemă, te aștept să termini, daca vrei să treci strada!” Cred că așa gândesc unii vinerea dimineață.

Am impresia că toți se visează mici miliardari, conducând plictisiți pe strazile din Elveția așteptând să se întâmple ceva. Brusc, vinerea dimineață, nimeni nu mai are șefi, nu mai are job 9-5. Nu. Toți vor doar să dea o raită pe la cele câteva birouri ale firmelor pe care desigur că le-au moștenit, să vadă cum mai stă treaba, ce meeting-uri mai au etc.

Așa… lejer, ca niște adevărați putezi de bogați.

Cine sunt eu să-i trezesc din vis?

P.S. E bine, pe Șoseaua Nordului am impresia că tot timpul, acolo, pentru oamenii ăia e vineri dimineața. E un fel de zona crepusculară. Când ajung prin zona aia, mă simt străin, parcă m-am teleportat pe o altă planetă.

3 thoughts on “Vinerea suntem miliardari”

    1. Da, exact Satul Francez e de pe alta planeta. Nimeni n-are nici o graba, nici o treaba, decat sa dea prioritate la veverita din copac, ca se gandesc ei ca poate vrea sa treaca strada pentru ghinda din copacul celalalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.