Voi de unde cumpărați mâncarea?

M-a întrebat un prieten daca nu m-am săturat de Lidl. Sincer să fiu m-am cam săturat, dar întâmplător sau nu Lidl e peste tot în drumul meu. Încerc să nu mă mai împiedic de Mega Image și dau de Lidl. Așa mi-a venit ideea să fac un inventar aproximativ al surselor de procurare a hranei. Și avem așa:

– Lapte iau de la producător local, respectiv un vecin foarte gospodar de 2 ori pe săptămână. Plătesc lunar, ca la abonamentul Vodafone.

– Brânza o iau odată pe săptămână din târg de la Bragadiru. Și aici am dibuit un producător ok. Trebuie timp și experiența să-i filtrezi puțin.

– Ouăle le iau din producție proprie. Iarna 2-3 ouă pe zi, acum că e mai cald 7-8 ouă pe zi.

– Carnea o iau de la măcelăria "La Tăicu și ai lui" din Bragadiru (au un magazin și-n Rahova), o afacere de familie care are o carne curată la un preț cinstit. Da, e coadă în w.e. ca pe vremea lu' Ceașcă, dar merge repede. 🙂

– Fructe și legume. Pe timp de iarnă le iau din Lidl și rareori Cora. Pe timp de vară legumele le iau din producție proprie, fructele din piață de la Rahova.

– Pâine Pave, ulei, zahăr, mălai, stafide, ciocolată, vin, unt, etc. le iau tot din Lidl.

Dacă ar fi să trag linie aș estima că undeva la 50% din mâncare o iau din supermarket. Restul de la producători locali sau producție proprie. Mai am juma de sac de făină de la asociație din care aș putea face pâine, dar nu prea am timp. O folosesc de obicei la clătite! 🙂

 

Tags:

5 thoughts on “Voi de unde cumpărați mâncarea?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.