Voi toți care tăceți, sunteți vinovați

De câte ori tăceți în fața inculturii și a nesimțirii sunteți vinovați, de câte ori “nu vă băgați” pentru că proștii sunt mai guralivi, sunteți vinovați. De fiecare dată când mergeți din inerție și strângeți bani la clasă pentru “doamna”  sau întoarceți privirea când altu aruncă gunoiul pe lângă coș, sunteți vinovați de înaintarea mahalalei spre oraș, de deschiderea drumului unor analfabeți spre funcții din care cred că pot avea idei și pot face legi.

De câte ori tăceți când se ridică unu împotriva nedreptăților și lăsați gălăgia mahalalei să se audă mai tare, sunteți vinovați. Mai devreme sau mai târziu vă veți lovi de valul ăsta și n-aveți dreptul să vă plângeți pentru la fiecare ocazie de a-l opri, ați tăcut. Ați tăcut pentru că “nu e genul meu” , “nu e treaba mea”, “mi-e lene”, “sunt sătul”  și alte motive.

Fiecare ocazie ratată de a spune NU și de a opri mizeria umană, nu e altceva decât un șut în fundul unui nou analfabet spre funcția de prim-ministru, parlamentar, ministru etc.

Schimbarea vine din noi doar dacă nu dormim pe noi și nu stăm indiferenți la valul de ură, de incultură crasă, de snobism, de nesimțire și prefăcătorie care ne cotropește încet, încet și ne închide gura unu câte unu, fiecăruia dintre cei care îndrăznesc să ridice glasul. Iar voi tăceți și sunteți complice cu tăcerea voastră și răspunzători de capul ăluia care s-a ridicat și nu l-ați sprijinit, deși știați că vorbește și pentru voi.

Sunteți la fel de vinovați ca mahalaua care încearcă să cucerească orașul!

Somn ușor!

Tags:

4 thoughts on “Voi toți care tăceți, sunteți vinovați”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.