Vrem, nu vrem două chestii sunt esențiale în viața asta

     Timpul și banii sunt principalele "resurse" în jurul cărora se întâmplă viețile noastre. Nu ai timp să repari mașina/bicicleta/orice, așa că te duci la job ca să ai bani să plătești pe altul să-ți repare mașina/bicicleta/casa, pentru că tu, chiar dacă știi, nu ai timp.

"N-am timp de ăla micu, așadar mă duc la job să fac bani să am de gradiniță să stea ăla micu, cât eu sunt la servici să fac bani ca el să stea la grădiniță, etc". "Aș vrea să-i ajut pe alții, dar n-am timp, dar aș putea să le dau o parte din banii pe care-i fac la job", "aș face cutare lucru, dar n-am timp", "m-aș duce în cutare loc, dar n-am bani." Astea sunt laitmotivele pentru care majoritatea dintre noi nu facem lucrurile care ne plac, nu mergem în locurile în care vrem: timpul și banii.

Amândoua sunt importante și majoritatea dintre noi încercăm să găsim un echilibru între ele. Unii au timp și ar da bucuroși o parte din el contra unor bani în plus. Alții sunt invers, au ceva bani, (deși niciodată suficienți) și ar da o parte din ei ca să aiba ceva timp al lor, în care sa faca ce vor/ce le place. Unii cred că pot trăi fără bani, alții cred că banii sunt totul. Două extreme una mai falsă decât alta. Și totuși… ce e mai important? Banii sau timpul?

Când ești tânăr și ai tot timpul zici că banii sunt cei mai importanți, apoi pe măsură ce începi să-ți vinzi din timp pe bani, observi că timpul rămas al tău e din ce în ce mai puțin și începi să crezi că banii nu mai sunt așa de importanți cum credeai.

Ce vreau să spun cu toate aberațiile astea e că, dacă nu cumva ești familia mea, nu-mi poți cere și timp și bani. Doar una dintre ele e disponibilă în porții foarte mici cu variații către una sau altă în funcție de etapa vieții în care ești!

 

 

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.