Foarte greu a început grădina anul ăsta. Nopți reci, zile nu foarte călduroase așa că răsadurile de roșii au crescut mult timp în casă, a fost mai greu să le aclimatizam și ele sunt mai firave ca de obicei.
Noutatea în grădină este o structură de lemn, cu stâlpi și bârne care ne ajută la 2 chestii:
1- să legăm roșiile pe sfoară renunțând astfel la araci.
2- să punem plasa de umbrite peste roșii. Plasa asta le protejează și de grindină și ploi acide.
Legat de modul cum sunt legate: jos lângă roșie e un mic taruș înfipt în pământ. De el se leagă fix un capăt al sforii. La celălalt capăt se trece sfoara peste barna de sus și capătul ramas se leagă ca un laț de sfoara principală astfel încât să poti strânge sfoara sau să o slăbești. Pe masura ce planta creste se înfășoară cu mâna pe după sfoară. Când se lasă de la greutate, o mai strângi cu ajutorul lațului făcut.
Altă chestie pe care am făcut-o și anu trecut spre final de sezon, este că toată iarba pe care o tund din zonele cu “gazon” o pun în grădină ca mulcire. Ea va putrezi si va intra în marele cerc al vieții.
Pe alei pun paiele de lucernă rămase de la ce consumă caprele. Baloții de lucernă sunt hrana caprelor, ele manancă frunzele uscate si raman tulpinile groase ale plantei de lucernă. astea, le-am adunat si le-am pus pe o parte din aleile din grădină. Ajută la păstrarea umidității solului in ansamblu și mai împiedică unele buruieni să-și facă de cap.
imi place.
rosiile tale au avut tuta?
Nu știu ce e aia, dar anu asta încă n-au avut nimic.
Am văzut foarte clar în consumul de gaz cat de rece a fost luna mai. In ultimii 6 ani, in luna mai am avut cam 40 m3/luna consum. Anul ăsta în mai am avut 170m3/lună consumul. Joia trecută a fost -1 la Brașov.
Să ne pregătim pentru iulie și august, presimt că o să fie bătute recorduri la căldură.