7 chestii de bază pentru o stare de bine

Las rezumatul ăsta aici ca să-l vadă mai multă lume, poate și cei din jurul meu 🙂 ca să fie bine, să nu fie rău. Joshua Becker zice că există 7 principii, 7 zone pe care e bine să le rezolvăm ca să fim bine noi cu noi și noi între noi:

1.Starea de bine dpdv spiritual. Asta n-are legătură cu nici o religie sau practici, ci ideea e să fii aliniat tu cu valorile tale, să faci ceea ce zici, ceea ce crezi, să-ți coordonezi acțiunile cu gândurile.

2. Starea de bine dpdv fizic. Ideea cu asta e să adopți obiceiuri sanatoase (alimentație, mișcare, le știți pe astea mai bine ca oricine :))

3. Starea de bine dpdv financiar. Aici, teoretic e simplu. Deții mai puține chestii, cumperi mai puține chestii, trăiești cu mai puțini bani. Ideea e, în primul rând, să înțelegi unde ți se duc banii și dacă ești ok cu toate capitolele de cheltuieli. Chiar ai nevoie de tot ce cumperi?

4. Starea de bine dpdv emoțional. Eu p’asta o văd legată de prima. Citiți originalul și decideți pt voi.

5. Starea de bine dpdv intelectual. Aici e vorba despre a păstra o minte deschisă, curioasă, să faci activități care-ți stimulează intelectul.

6. Starea de bine a mediului din jurul tău. Prin reducerea consumului de chestii, în mod aproape direct ai un impact negativ mai mic asupra mediului din jurul tău. Ceea ce te face să te simți mai bine.

7. Starea de bine dpdv social. Eu aș băga aici anularea relațiilor toxice. Am renunțat în a cultiva câteva relații cu astfel de oamenii orientați mai tot timpul pe negativ. “Hai sa ieșim la o bere/gratar/orice ca să ce? Sa ne plângem de drumuri, politicieni, vecini etc.? 10x, but no 10x!”

6 thoughts on “7 chestii de bază pentru o stare de bine”

  1. de asta, banii “nu aduc fericirea” pentru că nu-ți hrănesc decât o parte mică din ceea ce înseamnă fericire și stare de bine.

    nu toți văd asta.

  2. Imi plac ideile pe care le prezinti, pentru mine cele mai importante sunt dpdv intelectual, financiar si emotional, la restu banuiesc ca trebuie sa ma adaptez pe parcurs….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.