Nimic special la operațiunea asta: peste cheresteaua “bătută” pe căpriori se pune folia respectivă anti condens și anti diverse baliverne, (p’asta o prinzi cu capse sau cuie sau negrese) și peste ea pui foile de tablă cu grijă ca cea de mai sus să fie peste cea de mai jos.
De reținut:
- știu că banii se termină spre final, dar e bine să fie o tablă cât mai groasă. Tabla pe care am pus-o eu aici e foarte, foarte subtire. Sperăm să nu avem probleme din cauza asta.
- nu uita ca atunci când iei șuruburile de prins tabla, pe lângă culoarea asortată să te gândești și la lungime. Ar fi nasol să iasă prin cherestea și să atârne așa în tavan.
- colțarelede pe margine fac toți banii. Indreaptă toate strâmbăturile pe care eventual le-ai făcut fie la tăiatul tablei (dacă e cazul) fie la tăiatul marginii acoperișului (blănilor).
(scândura aia nu e prinsă acolo. Rămăsese aiurea)
Tablele le-am pus inițial fără să le prind.
E important să prinzi cu șuruburi la marginea acoperișului și la îmbinări.
era bine daca nu prindeai tabla direct pe astereala. de obicei peste astereala vine un caroiaj de scanduri si in asta se prinde tabla. cu caroiaj ramane un spatiu de 5cm intre tabla si astereala pentru ventilatie. iar la margine vezi ca sunt profile deja debitate sau pune tu tabla indoita la 90 ca sa nu-ti umfle tabla ( chiar daca ai prins suruburi)
oricum….poti sa te apuci de bulion…acum ai unde sa-l pui 🙂
Am facut 3 ture!