Acum poți comanda acoperișul solar Tesla

Dar în Europa va ajunge la anu. Tesla a pus spre vânzare acoperișul solar pe care l-a prezentat în urmă cu 6 luni. Acoperișul ăsta e un fel de zmeu al acoperișurilor:

– țigla are garanție nelimitată sau cât ține casa

– 30 de ani garanție că va produce energie (de produs sunt sigur că va produce și după 30 ani, dar la altă performanță, mai mică)

– cea mai rezistentă la foc, la apă, la vitregiile vremii după diferite standarde.

– arată mai bine (aici e discutabil, ei având acum 4 modele)

– Și colac peste pupăză e mai ieftin decât unul "normal", (probabil se referă la prețul mediu în SUA)

Viziunea este: Casă off grid cu acoperiș solar, Tesla Power Wall pentru stocarea energiei și mașină electrică Tesla. Interesant este că Musk nu dă în furnizorii de energie electrică actuali.Zice că 2/3 din energia necesară unei familii va veni de la rețea și 1/3 va fi produsă local. Asta cred că e o remarcă strategică mai mult, pentru ca un acoperiș d'ăla și un power wall de 10kw e tot ce ai nevoie. Noi avem muuult, muuult sub jumătate din toate astea și ne descurcăm aproape normal. (pornim generatorul de 4-5 ori pe an, să zicem.Însă mai am în plan 2 panouri de 250 și 2 baterii de 200Ah și cred că aia va fi suficient)

Însă să zicem că americanii sunt mari consumatori, au cuptoare electrice, mașini de uscat rufe și ar mai fi și priza de încărcat mașina. Eu cred totuși că ar fi suficient. Depinde și de climă.

2 thoughts on “Acum poți comanda acoperișul solar Tesla”

  1. E o mare poveste asta cu “ieftin”. Ei compară cu prețul unui acoperiș + panouri solare de putere echivalentă. Și-atunci da, iese mai ieftin decât un acoperiș din olane sau ardezie, pe zona de high end unde sunt ei în competiție.

    Randamentul depinde de climă și de ce clădiri mai ai în jur re. umbrire, e un proiect mișto de la Google care-ți spune cam la ce producție de energie să te aștepți în funcție de adresă (doar pe US deocamdată).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.