Majoritatea victimelor au murit în mașinile încercând să fugă de flăcări pe singurul drum (Greenfield se aude? singurul drum) de evacuare a zonei. Alții au murit în propriile case arși de vii. Cauza oficială se pare că a fost un fulger care a aprins vegetația, iar vântul uscat și temperaturile foarte ridicate au întreținut focul care s-a răspândit cu până la 20 km/h. Cam cum merge o bicicletă. Greu să fugi de așa ceva pe jos. Alții spun că un factor decisiv ar fi plantațiile (iresponsabile?) de eucalipt (folosit pentru hărtie) copaci care ard foarte, foarte ușor. Totuși ce învățăm noi din asta?
– să avem kituri de supraviețuire la îndemână.
– exercițiu mental (cel puțin) de a lăsa totul în urmă și de a fugi din timp. Dai drumu la animale, iei familia și kiturile alea și pleci din timp. Nu stai să vezi flăcările, să vezi dacă te ocolește sau alte povești. Fugi de rupi pământul din timp. Pentru a face asta ai nevoie de rațiune, de exercițiu de a te desprinde de tot ce ai. Și asta e greu de făcut când nu "simți" pericolul.
– O dronă e bună în momente d'astea pentru că-ti poate oferi imagini de sus și vezi în ce direcție se duc flăcările ca să știi încotro o apuci. De jos e mai greu să-ți dai seama. Pentru asta e bună o dronă, nu pt alte prostioare.