În anul de grație 2006 Hollywood-ul ne învăța că fericirea este să ai un job bine plătit (eventual borker la bursă) ca să-ți poți plăti toate taxele, să poți avea mașină și să-ți duci copilul la o grădiniță normală, unde să nu se uite toată ziua la TV.
Nu mă înțelegeți greșit, filmul “In căutarea fericirii” e magistral, însă revazăndu-l mi-a rămas întrebarea asta: Asta e fericirea? Astea sunt valorile noastre? Fericirea înseamnă bani? Pentru că în esență, judecând fără sentimentalisme, mesajul filmului ăsta e. Ia-ți o slujbă bună, plătește-ți taxele și o să fii fericit tu și familia ta.
Sunt sigur că fericirea e cu totul altceva. Da, chestiile alea sunt necesare, dar atât de insuficiente.
[tentblogger-youtube _xcZTtlGweQ]
Eu nu asta am inteles din filmul ala. Pentru mine mesajul filmului este sa nu te dai niciodata batut si sa-ti urmezi visul oricare ar fi el si orice parere au altii despre el (visul). Pentru personajul din film visul era sa-si rezolve problemele financiare si sa- ofere copilului lui o viata normala si pentru asta a mutat munti. Iar personajul principal, Chris Gardner, care de altfel este real, nu a facut doar bani si si-a gasit fericirea ci MUUUUULTE alte chestii. Poti afla aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Gardner . Enjoy 🙂
Știu am citit înainte. La prima vedere așa pare, cum zici tu. Dar cred că e mai mult decât atât. Câți nu s-or fi umplut de optimism după ce au văzut filmul ăsta și s-au dus să mute munți la slujba lor de la 9 la 5.
pai asa e, dar repet – fiecare s-a umplut de optimism in directia lui personala, si la mine are acelasi efect, de-aia l-am si vazut de mai multe ori (it’s a good tool) si de fiecare inainte de un proiect nou de care m-am apucat – n-a avut nicio legatura cu jobu’ meu de la 9 to 5 pentru ca nu asta e idealul meu – jobul.
A manipula: a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor.
De-aia nu sunt de acord eu cu titlul – filmul te motiveaza si te impinge spre ce-ti doresti tu, nu spre ce-si doresc altii iar asta nu-l face un film de manipulare ci unul de motivare. 😉