Bătălia se dă pe bateriile inteligente

Bătălia se dă pe bateriile inteligente

     Trăim vremuri istorice. Trăim trendul în care locuințele încep să facă mutarea de la electrificarea de la rețea(arzând caca de dinozauri) la cea solară (on sau off grid). Energia din case va fi produsă autonom, local, prin sisteme on sau off grid. Pe timp favorabil panourile și bateriile actuale sunt fără dar și poate suficiente pentru funcționarea unei case. Problema apare în zonele temperate cu 4 anotimpuri, adica o bună parte din Europa și America de Nord, o parte din Asia, adică în zonele dezvoltate economic (ceea ce permite și investiția în astfel de sisteme). Și problema apare iarna, în perioadele mai întunecate. Asta e ultima redută. Adică bateriile. Și zilele astea în care trăim noi, bătălia se dă pe baterii inteligente și pe sisteme de gestionare a energiei electrice: unde economisești când produci mai puțină energie, ce faci cu energia în exces, cum se încarcă/descarcă bateriile pentru a optimiza cilclii de încărcare/descărcare pentru o durată de viață cât mai mare. Bateriile de săraci pe care le am eu au o durată de viața de aproximativ 15 ani. Dar lumea merge înainte, nu doar cu Tesla Power Wall, dar și cu astea, Redflow ZCell, de mai jos:

2 thoughts on “Bătălia se dă pe bateriile inteligente

  1. Problema in Romania este faptul ca legislatia din acest punct de vedere nu permite sistemul on/off grid. Cel putin asa stiam…Ca sa nu mai vorbim de documentatia pe care trebuie sa o obtii pentru a monta panouri solare. In mod oficial (fara nici o interventie-asa cum se practica in Romanica) dureaza cam 36-40 de luni.

    1. Permite și legislația și infrastructura. Poate nu în toate zonele, dar teoretic se poate, doar că te doare mintea până ajungi acolo. Un contor cu dublu sens era câteva sute de lei.(info de la un director enel de acum câțiva ani). Montarea panourilor durează maxim 2 zile daca o faci cu o firmă dedicată. Nu știu la ce documentație te referi, dar dacă ai casa ta, poți să le pui oricând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com