Becuri la 12 V

Vă spuneam la un moment dat că am renunțat la "bricolarea" de corpuri de iluminat cu leduri Bridgelux, care păreau cele mai bune la vremea aia, pentru simplul motiv că atunci când bateriile aveau o tensiune de sub 23V (în loc de 24) ledurile alea începeau să fie chioare. Și asta era enervant. De vreo 2 ani au apărut pe piață din ce în ce mai mult, chiar în in Leroy, Hornbach și alții, becuri la 12V dedicate. Și trebuie să vă spun că multe dintre ele sunt excelente.

– Sunt accesibile. Adică nu e evoie să-mi fac un plan bugetar pentru a le cumpăra pe toate. Le găsesc fie online, fie la magazinele de bricolat. Ceea ce e foarte important când ai peste 20 de becuri de pus prin casă, nu-ți mai faci griji cu înlocuirea lor, cu comandarea lor din Anglia, plată transport, cantitate minimă etc.

– Sunt la curent alternativ. Nu mai am grija să fiu atent care e plus, care e minus. Oricum le pun, e ok.

– Au un standard. Se montează într-un soclu numit MR16, care costă 0,80Ron. Soclul ăsta il leg de firele din perete printr-o regletă.

 

foto

 

– au diferite tipuri de alb. Albul cald îl pun in casă, albul rece sau neutru îl pun prin curte.

– Există becuri de diferite grade de luminozitate. Se pare că lumenii tind să se impună ca mod de exprimare. Asta e important pentru eficientizarea consumului. În spațiile mici gen vestibul, intrare, casa scării, hol, n-am nevoie de 390lm. Pe terasă și în curte, în schimb ai nevoie de mai mult.

 

Aseară am pus de exemplu 2 becuri pe terasă:

becuri 12V 390Lm

becuri 12V 390Lm_1

 

Știu că e greu să surprinzi lumina în poze, dar astea sunt 2 poze făcute fără bliț, fără să umblu la setări. Doar default. În realitate se vedea ceva mai bine decât în pozele astea.

Labrador

Labrador_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.