Boala cu prețul

     Am văzut în mai multe situații boala asta de a nu arăta prețul. Inclusiv pe olx sau chestii similare, sunt sute de anunțuri în care nu se afișează prețul. Văd și pe facebook pe diverse grupuri, oamenii care vor să vândă, dar pur și simplu nu afișează prețul. În timp ce în cazul unora e lipsă totală de spirit comercial din naștere, alții o fac dintr-un exces de zel, din studii, din strategii de marketing de 2 lei, din prea deștepți ce sunt.

     Acum vreo doi ani le-am zis celor de la Hornbach să afișeze prețul pe online, la produse. Au zis că se gândesc. Cineva de acolo s-a gândit așa de bine că situația e aceeași. În schimb avem cataloage cu proiecte. La fel și franțujii de la Leroy Merlin. Ne zic ei ce ar trebui să meșterim la noi în bătătură.

     Ce nu înțeleg strategii din magazinele astea e că românii nu duc lipsă de proiecte. Abia am dat cu nasul de magazinele de bricolaj și treburi avem din plin, proiecte găsim că suntem un popor inventiv care a supraviețuit penuriei comuniste. Ce n-am avut până acum au fost uneltele și materialele pe care să ni le permitem. D'aia găsim și acum tot felul de încropeli de scule. Unele chiar mai bune decât mărcile renumite.

     En fin, revenind la preț. De ce fratele meu alb, să nu vrei să arăți prețul? Ai auzit în manualele de marketing că dacă-ți trec pragul fizic sigur cumpăr ceva? Vrei neapărat să bat kilometrii ca să aflu prețul pe motiv că o să iau io de la voi odată ce intru în magazin? Ei bine, nu! Eu cel puțin nu fac așa. Aseară am ieșit din Leroy fără nici o cumpărătură. Pur și simplu pentru că nu aveau ce căutam. Și am mai văzut oameni făcând asta. Încet, încet o să începem să învățăm pe unde se iese fără cumpărături.  Sigur, mai decent ar fi fost să aflu asta online. Dar NUUUU voi știți mai bine și ne bagați pe gât cataloage tematice, cu proiecte și sfaturi utile. Păi voi nu știți că e imposibil să-i dai un sfat unui meșterilă român? 🙂 Ei le știu pe toate și știu mai bine ca voi. Dați-le frate ce vor ei, nu ce vreți voi să le dați, că nu se pupă una cu alta.

Singurii care au înțeles cu adevărat spiritul lui meșterilă mioritic sunt cei de la Dedeman și Brico Depot. Ăștia sunt singurii care au preturile pe site-urile lor de tip 2008. Dar nu e bai, ne facem treaba cu ele și ne scutesc să alergăm aiurea niște kilometrii.

DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.