Când lăcomia și prostia se întâlnesc

     Mai țineți minte când am strigat "Corupția ucide"? Bun. Cu chestia asta în minte să ne uităm puțin la zona Dimitrie Pompeiu, unde lucrează zeci, poate sute de mii de oameni. 

1- Bulevardul ăsta era până anul trecut super aglomerat, arhiplin. Anul ăsta e mai rău. De la 8 la 10 în fiecare dimineață Dimitrie Pompeiu e blocat din Barbu Văcărescu până la Șoseau Petricani. Adică tot. De la un capăt la altul. Complete stand still, cum zice Waze. Seara la fel.

2- Anul trecut am vazut, doar eu, 3 accidente cu pietoni, destul de grave. Știu e ciudat, pentru că mașinile mai mult stau, dar când dă basculanta peste tine, nu trebuie să meargă prea tare. Anul ăsta am bifat unul, relativ ușor.

3- Metroul vine dimineața cam la 2 minute și e plin.Ochi. Seara se stă la coadă la turnicheți ca să intri la metrou. Adică, n-ai loc să intri la metrou.

      Bun, asta e situația acum. Mă întreb cum va fi în toamnă, când probabil se vor da în funcțiune încă cel puțin 3 clădiri de birouri cu alte mii de locuri de muncă, alte sute de mașini care vor veni la muncă, alte, mii de oameni care vor veni cu metroul. Revenind la "corupția ucide", clădirile astea în mod normal, dacă cineva ar fi gândit până mâine și nu doar după norme și chițibușuri punctuale și fără șpăgi, n-ar fi trebuit să primească autorizație de construcție pe simplul motiv că NU MAI ESTE LOC.

De ce ne înghesuim aici? Pentru că se poate. Primăriile permit asta, oamenii permit asta pentru că nu refuză un loc de muncă pe motiv de "locație". Încă! 

Chiar sper să se ajungă la situația aia în care clădirile să stea neînchiriate pe motiv că nu vin firmele, pentru că nu găsesc oameni care să vrea să vină la muncă aici, în condițiile astea. Deja chiriile sunt mai ieftine decât în centru, probabil din cauza infrastructurii proaste, însă mai avem până acolo.

foto

 

 

Tags:

2 thoughts on “Când lăcomia și prostia se întâlnesc”

 1. Funny,
  dar cladirea aia e deja ocupata. Si pentru restul inca mai au clienti din ce banui eu.
  Dar sa stii ca daca apare o cladire noua care se ocupa integral, o alta cladire va fi goala. Chiar daca se construieste atit de mult sa stii ca nu sint atit de multe firme care au puterea sa le ocupe.
  Dar sint 101% de acord cu tine. Trebuie regindita infrastructura pe acolo. Ca asa cum e acum e cel putin groaznic.
  Mi-am adaptat programul astfel incit sa pot pleca sau veni mai linistit. Adica ajung pe la 10 si plec pe la 7:30. E ceva mai normal.
  Si ca idee, la plecare, pe Frabrica de Glucoza se merge mult mai bine acum de cind au revizuit intersectia aia cu Gara Herestrau si Barbu. Serios! O schimbare minora dar care are efect sesizabil.

  1. Așa e. S-a îmbunătăți puțin situația acolo, pe de o parte, dar pe de altă parte o sa fie mai multe mașini. Programul glisant va fi probabil una din soluțiile parțiale pe care le vor încerca firmele de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.