Capre, pomi și plase de protecție

Știam de la bun început că nu e o combinație bună între capre și pomi fructiferi. Avem niște pomi acolo unde sunt caprele, nu cine știe ce, dar sunt niște pomi. Iar nebunele astea s-au pus pe ei și au început cu crengile de jos, cele mai accesibile.

Acum, ca-n orice meci animal vs grădină, există două soluții: Izolezi animalele sau izolezi grădina/livada

Planul inițial era să le priponim, doar că nu sunt tocmai prietenoase. Ceea ce mi se pare normal. Ele umblau brambura cu turma pe dealuri. Una vine la tine dacă-i dai ceva mâncare, dar cealaltă, nu prea. Deci varianta cu priponitul, nu este încă fezabilă și n-avem timp de așteptat. E urgent să găsim o soluție.

Eu aș vrea să izolez pomii, pentru că sunt aliniați pe marginea terenului pe lângă gard și pentru că-mi place să văd animalele cât mai libere. Așadar aș face un fel de al doi-lea gard a.î. pomii să fie între graduri protejați.

Caut un model de plasă simplă cu ochiuri mari, din plastic sau ceva foarte ieftin, ușoară, care să împiedice cât de cât accesul la pomi. O pot pune ridicată de la sol astfel încât găinile să poată trece pe sub ea. Dar nu și ieduțele.

O a 3-a variantă ar fi o plasă de protectie contra păsărilor care se pune peste pomi, pur și simplu, dar nu sunt sigur că asta ar împiedica și caprele să le roadă frunzele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.