Europa e cel mai bun loc în care puteți trăi

Bucurați-vă de asta!
       Ce mi se pare mie interesant e faptul că multă lume, eurosceptici să le zicem, înjură UE că e așa și pe dincolo și-n toate felurile, dar al naibii să fie, nimeni nu vrea să plece din UE. Nu vă place, plecați fraților. Nu, toți vor să vină. Să ne gândim puțin ce alternative ar avea cineva care s-a săturat de democrația și capitalismul european:
Asia – Rusia, China, India, ceva țări arabe pe care doamnele le vor îndrăgi, desigur! Nu. Japonia? Prea mult de muncă. Singapore? Poate. Oceania? Not so safe, plus că islamul e în floare și acolo.
Australia – hmm… da, dar e prea departe, greu cu venitu' acasă la înmormântări. 
Africa – pică din start.
America de sud – traficanți de droguri, societăți polarizate la extreme, not so funny, not so safe!
America Centrală – Mexic? da, sigur!
America de Nord. Asta trebuie să fie! Poate! Într-un stat mai domol prin nord, așa, unde nu vezi prea des chestii d'astea, dar în general lumea merge pe principiul make it or brake it. Totul, adică TOTUL se plătește, politici sociale slabe, dacă nu ești bine ancorat într-un job sau ceva business poti să uiți de un trai decent în care să ai timp și pentru tine și ai tăi. Canada? Ar merge, dar e prea frig, evident.
      Pe zmeii ăștia de mai jos, nemulțumiți de traiul lor prea bun în Europa, i-aș trimite să se "răcorească" puțin prin Siria, Libia, Tunisia, să se regăsească puțin prin China, să guste dulcele trai rusesc vreo 3 ani, să muncească în Japonia 6 luni sau să se tragă de șireturi cu poliția NewYork-eză.
Doamnelor, domnilor, așa cum e el, cu bune și cu rele, suntem în cel mai bun loc de pe Planetă. 

4 thoughts on “Europa e cel mai bun loc în care puteți trăi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.