Nesimțirea clujenilor de la Carpat Energy

Nesimțirea clujenilor de la Carpat Energy

Vă spuneam în finalul acestui articol că furnizorii de soluții green energy pentru segmentul rezidential, nu știu să-și facă treaba. Vin cu un argument în plus în susinerea acestei afirmații.  În 2010 am cerut o oferta către Carpat Energy  pentru un sistem hibrid de producere a curentului electric (panouri fotovoltaice, eoliana + restul accesoriilor/componentelor sistemului). Atunci, pe coordonatele trimise către ei, oferta se ridica undeva la 8000 € (TVA inclus). Azi, după 3 ani, 2013, oferta primită pe aceleași coordonate se ridică la suma de… 11 855. €.(TVA inclus).

Nu știu cum vi se pare vouă, dar mie unul mi se pare aberantă chestia asta, ba chiar mă simt jignit de o asemenea ofertă, pentru că:

–  tredul pieței pentru astfel de produse este în scădere. ( prețul pe 1 watt la panouri fotovoltaice a scazut de mult sub 1 € si continua sa scadă, în cazul nostru, avem 1.4€)

– am marcat câteva componente din costul total, care sunt la îndemâna oricui să le evalueze. 1700 ron pe un stâlp de fier ancorat, e aberant. La o căutare rapidă avem un cost de 46 ron pt 12 m de teava. Stâlpul ăla în esență e o țeava. Puneți vopseaua, sudura, ancorele, și tot ce vreți, și dacă ajungeți la 1700 ron, vă dau un premiu surpriză! Aceeasi poveste și cu manopera și probabil cu restul.

 

 


Uncategorized

8 thoughts on “Nesimțirea clujenilor de la Carpat Energy

 1. Cauta si pe afara si prin tara alte oferte. Pe segmentul asta sint si eu interesat. mult. Va fi urmatorul pas dupa ce imi trag gazele.
  Se profita foarte mult de faptul ca know-how-ul e tinut ascuns si toti cer si pielea de pe client. Fara jena. Ai sa fii surprins ca unii iti pot oferi aceeasi Marie la 30% mai putin. Inca se merge pe tunuti aici. Dai tunul cu o vinzare scumpa si te tii inca o luna doua pina la urmatoarea. Si le merge.
  Citeste si asta: http://www.ecomagazin.ro/atentie-la-panourile-solare-fotovoltaice/
  Si poate faci un post cu detalii despre ce ai mai gasit, solutii tehnice etc. Sint si eu foarte interesat insa nu am apucat sa caut.
  Nu ma intereseaza sa dau inapoi in retea curent. Sincer. Prefer sa merg eu pe pierdere decit sa dau enelului ceva.
  0  0
  1. Da, cred ca s-ar cere un post cu ceva informatii despre asta. Sunt 2 tipuri de sisteme rezidentiale in care poti avea energie electrica verde: On grid si off grid. On grid, adica esti conectat si la retea si ai un contoar cu dublu sens care contorizeaza ce primesti din retea si ce bagi in retea si la final se trage linie si fie dai bani fie primesti bani de la enel. Sistemul off-grid, ce produci stochezi si consumi. fara nici o legatura cu reteaua! Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui.
   0   0
 2. Era un documentar pe undeva pe discovery, facut in 2008 si pretul pentru un panou era nesimtit de mic. Sintem in 2013, unii ar trebui sa mai scada si ei.
  Cred ca o sa incep cu o documentare serioasa si apoi sa-mi comand singur tot ce-mi trebuie. Si aici m-ai putea ajuta, ca vad ca tu ai luat-o inainte.
  Nu prea am chef sa apelez la nesimtitii de la noi.
  Dar tinem legatura 🙂 Daca nu te deranjeaza.
  0  0
 3. Am lucrat si eu cu cei de la Carpat. Mi-mm luat de la ei panourile foto, doua baterii gel 150 Ah si un invertor 750W. Mi s-au parut si mie cam scumputi, dar vroieam sa iau cu factura, pe firma si oarece garantie. Ulterior am pus pe casa (da, pe casa ca am vrut sa salvez spatiul cu stalpi si ancorele pentru ei), doua turbine AirX de 450 W fiecare, pe niste suporti conceputi de mine si executati de un meserias in ale sudurii (daca vrei iti trimit poze), cu costuri neglijabile.
  Am acum un sistem mixt eolian si fotovoltaic, pe 24 V. Ma bate gandul sa mai iau niste baterii, tot cu gel, deep cycle, daca stii vreo sursa, te rog sa ma anunti.
  0  0
  1. O sursa testata nu stiu. Eu inca n-am un sistem hibrid pus la punct. Dar incep sa-l construiesc incet-incet. Bateriile stiu ca sunt indicate cele de tip deep-cycle. Daca le cauti la comerciantii de solutii fotovoltaice&Co s-ar putea sa le gasesti mai scumpe. Pe camioane sau masinile mari se folosesc tot baterii deep-cycle si CRED ca sunt mai bune la pret din ratiuni de marketing. Am vazut la un moment dat ceva si pe site-ul rombat, o marca de baterii romanesti despre care am auzit numai lucruri bune. Sau mai poti intra aici: http://www.lpelectric.ro/ro/products/battery/battery_hoppecke_ro.html
   0   0
 4. Iti trimit cateva poze cu sistemul meu hibrid daca vrei (panouri foto si eolian). Sa ma anunti daca vrei si pe ce adresa (madpingui@ sau alta?)
  0  0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com